Kulisler hareketlendi, AK Parti’nin İstanbul adayına görevi tebliğ edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kulisler hareketlendi, AK Parti’nin İstanbul adayına görevi tebliğ edildi

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın açıklanacak AK Parti'nin İstanbul adayı için kulisler hareketlendi. İddialara göre eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul Milletvekili Murat Kurum'a görevi tebliğ edildi.

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere kilitlendi. Mahalli İdareler Seçimler hızla yaklaşılırken, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere partilerin açıklayacağı adaylar merak ediliyor. CHP'de 2018 yılında ipi göğüsleyen Ekrem İmamoğlu yeniden aday olurken, İmamoğlu'nun karşısına AK Parti'den hangi ismin aday olacağı bu pazar belli olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul için partisinin adayını açıklayacak. 

AK Parti'de İstanbul için bugüne kadar birçok isim gündeme geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bu adaylar arasında öne çıkan isimlerdi. Kulisler, yeni bir bilgiyle hareketlendi. İddialara göra AK Parti'de yarın açıklanacak program öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu.

İDDİA: AK PARTİ'NİN İSTANBUL ADAYINA GÖREVİ TEBLİĞ EDİLDİ

Kulislerde dolaşan iddialara göre eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul Milletvekili Murat Kurum'un adaylığı kesinleşti. Murat Kurum'a görevi tebliğ edildi.

AK Parti'ye yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının İstanbul Milletvekili olan Murat Kurum olacağı öğrenildi.

YARIN NETLİK KAZANACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden ayrılmasından sonra TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak çalışmalarına Murat Kurum'a adaylık görevi tebliğ edildi.

Murat Kurum'un adaylığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacağı Haliç Kongre Merkezi'ndeki programda kesinleşmesi bekleniyor.

Öte yandan Türkiye Gazetesi Ankara Muhabiri Yücel Kayaoğlu manşetten AK Parti kulislerinden konuşulan ismi açıklamıştı. Kayaoğlu, 'Yüzde 99 ihtimalle İstanbul adayı Murat Kurum olacak' bilgisini paylaşmıştı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...