Kulisler hareketlendi, İstanbul'un ardından Başkent! AK Parti'nin Ankara adayı belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kulisler hareketlendi, İstanbul'un ardından Başkent! AK Parti'nin Ankara adayı belli oldu

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adayları açıklanacak. İstanbul için Murat Kurum'un ismi netleşirken, Ankara için de konuşulan isim belli oldu. Kulislerde dolaşan iddialara göre AK Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Turgut Altınok'u belirlendi.

Türkiye adım adım yerel seçimlere yaklaşıyor! Gözler partilerin İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere partilerin açıklayacağı adaylara çevrildi. CHP'de İstanbul için  Ekrem İmamoğlu Ankara için ise Mansur Yavaş yeniden aday olurken, AK Parti'nin adayları merak konusu olmayı sürdürüyor. AK Parti'nin İstanbul için adayının Murat Kurum olması netleşti.

ANKARA ADAYINA GÖREVİ TEBLİĞ EDİLDİ

Ankara için de konuşulan isim belli oldu. Kulislerde dolaşan iddialara göre AK Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirlendi.

Kulisler hareketlendi, İstanbul'un ardından Başkent! AK Parti'nin Ankara adayı belli oldu

AK Partiye yakın kaynakların aktardığına göre AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u seçildi.

GÖZLER ERDOĞAN'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul dahil, 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adaylarını açıklayacak. Ankara başta olmak üzere geri kalan iller ise 15 Ocak’taki programda duyuracak.

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

1962 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde doğan Turgut Altınok'un asıl mesleği avukatlık. 

İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda, ortaöğrenimini Keçiören Kalaba Lisesi'nde tamamlayan Altınok, yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında yaptı. Altınok, Türkiye- Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için yürüttüğü çalışmalardan dolayı Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi tarafından "Fahri Doktora" unvanına lâyık görüldü. Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi`nde ders verme yetkisiyle "Profesör" oldu.,

Siyasi hayatı, Ülkü Ocakları'nda başlayan ve 25 yaşındayken Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Altınok, daha sonra MÇP Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı.

12 Eylül Darbesi'nden sonra 28 yaşında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı oldu.1994 yerel seçimlerinde MHP'den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Altınok, kuruluş aşamasında içerisinde bulunduğu AK Parti'den 2004 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçilirken, 31 Mart 2019'da yapılan son yerel seçimlerde yeniden Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Oguzhan 7 Ocak 2024 12:16

Aslanım Benim!Allah'ın izniyle ne idüğü belirsiz Yavaş'ı ezip geçeceğiz inşallah.

Sonraki Haber Yükleniyor...