Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. MHP'den kritik HDP açıklaması
Politika

MHP'den kritik HDP açıklaması

Son Güncelleme: 29 Temmuz, 2015 - 11:58
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
MHP'den kritik HDP açıklaması
Fotoğraf BaşlığıMHP'den kritik HDP açiklamasi

Semih Yalçın: MHP, başlangıçtan itibaren terör ve şiddet dışındaki hallerde parti kapatmak yerine bireysel sorumluluk getirilmesini savunmuştur.

Kaydet
a- | +A
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, terörle mücadele ve parti kapatma tartışmaları ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Semih Yalçın, "MHP, başlangıçtan itibaren terör ve şiddet dışındaki hallerde parti kapatmak yerine bireysel sorumluluk getirilmesini savunmuştur" dedi. Semih Yalçın, "Suruç'taki canlı bomba olayından sonra polis ve askerlerimize yönelen bölücü terör saldırıları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir taraftan Suriye'deki IŞİD hedeflerine, bir taraftan da Irak'taki PKK kamplarına başlattığı ve halen devam eden hava operasyonları yıllar sonra 'terörle topyekûn mücadeleyi' gündeme getirmiştir.


Hava operasyonları ile eş zamanlı olarak yurt içindeki IŞİD, DHKPC, KCK mensuplarının hücrelerine yönelik baskınlar, gözaltılar ve tutuklamalar da gerçekleştirilmektedir. Şüphesiz bu durum bölücü terörü de azdırmış PKK ve uzantısı örgütler, emniyet ve silahlı kuvvetler personelimize, sivil halkımıza yönelik saldırılarını yoğunlaştırmışlardır. PKK terör örgütünün mazbatalı ve kravatlı siyasi uzantıları da ağızlarından salyalar akıtarak başta partimiz olmak üzere demokrasimize saldırmaya devam etmektedirler" dedi. Semih Yalçın, "Sayın Genel Başkanımız, terörle topyekûn mücadele kapsamında terör örgütünün siyasi uzantısı olarak faaliyet gösteren partilerin yönetici, milletvekili ve üyelerinin faaliyetlerinin sorgulanması kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nı göreve davet etmiştir. Bu davette parti ismi geçmemiş ölçü 'teröristlere övgüler düzen, şehitlerimizin kanına giren çürümüşleri kınamaktan dahi imtina eden ve terörle arasına mesafe koyamayan Kandil siyasetçileri' olarak konmuştur. Ne yazık ki, bazı basın mensupları tarafından bu çağrı salt 'parti kapatma' çağrısı gibi yorumlanmış; partimiz suçlanmaya başlanmıştır. Hâlbuki MHP ve O'nun lideri hiçbir dönemde anayasal çerçevede kurulmuş ve anayasamızın ilgili maddeleri kapsamında faaliyet yürüten siyasi partilerin kapatılmasını savunmamış ve böyle bir talepte bulunmamıştır. MHP, başlangıçtan itibaren terör ve şiddet dışındaki hallerde parti kapatmak yerine bireysel sorumluluk getirilmesini savunmuştur" dedi. Semih Yalçın, "15 Mart 2008 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın 'laikliğe aykırı fiillerin odağı olduğu' gerekçesiyle AKP hakkında açtığı kapatma davası gündeme geldiğinde kamuoyuna açıklanan basın bildirimizde çok partili siyasi hayat tecrübelerimiz dikkate alınarak siyasi partilerin kapatılmasının demokrasiye verdiği zararlar güçlü bir şekilde ifade edilmiş idi: 'Demokratik rejimin ve siyasi hayatımızın istikrar kazanamamasının temel nedenlerinin başında, bu müdahaleler sonucunda siyasi partilerin kurumsallaşma ve kökleşme süreçlerinin sekteye uğraması gelmektedir. Türkiye'de demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla gelişememesinde ve gerçek anlamda kök salamamasında en büyük etken bu olmuştur" dedi.




Semih Yalçın, "Bu temel düşünceden hareketle MHP konunun kamuoyunda şu iki önemli husus açısından tartışılması gerektiğini bildirmiştir: 1. Anayasa'nın 68. ve 69. maddelerinin gözden geçirilerek, siyasi partilerin 68. maddenin 4. fıkrasına aykırı eylemlerinden ötürü temelli kapatılması yerine, bu fiilleri işleyen parti üyeleri, yöneticileri ve milletvekillerinin bireysel olarak sorumlu tutulmasını ve bunlar hakkında cezai soruşturma ve yaptırım uygulanmasını öngören yeni bir düzenleme yapılması üzerinde durulabilecektir. 2. Terörle organik bağı ve eylem birliği olan ve terörü bölücü amaçlar için bir vasıta olarak gören siyasi partilerin durumu ayrı bir değerlendirme konusu olabilecektir" dedi. Semih Yalçın, "Partimizin bu tavrı, konunun tartışıldığı o günlerdeki grup toplantılarımızda (18 ve 25 Mart 2008) Sayın Genel Başkanımız tarafından ayrıntılı bir şekilde izah edilmiştir. 'Siyasi partileri, siyaseten tasfiye edecek olan yegâne güç Türk milletidir. Bu hesabın görüleceği yer de seçim sandığıdır' Diyen MHP bugün de aynı noktada durmaktadır. O günkü tartışmalar içinde MHP'nin bu açık ve net tavrı diğer partiler tarafından hemen sulandırılmış, mesela "parti kapatılmamasıö ilkesinin kapsamına terörü ve şiddeti meşru bir araç olarak gören siyasi partiler de dâhil edilmiştir. Güya kurumsal olarak parti kapatmayı zorlaştırmak için yöneticilerin ve milletvekillerinin bireysel sorumlulukları bakımından peşinen kesinleşmiş mahkeme kararı aranması gibi garip yaklaşımlar gündeme getirilmiştir. Bu kapsamda bireysel sorumluluğun bir gereği olarak milletvekilliği dokunulmazlığının yeni bir düzenlemeye kavuşturulmaması da baştan bu konudaki yaptırım sistemini işlevsiz hale getirecek bir sonucu hazırlamıştır" dedi.
Editör: TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 29 Temmuz, 2015 - 11:58
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    AKOM İstanbul'da kar başlangıcı için saat verdi! İzlanda soğuğu 8 gün sürecek
    AKOM İstanbul'da kar başlangıcı için saat verdi! İ...
    Kaydet
  • 2
    Ankara'nın 5 ilçesinde (Pursaklar, Yenimahalle, Kazan) su kesintisi! Sular ne zaman gelecek?
    Ankara'nın 5 ilçesinde (Pursaklar, Yenimahalle, Ka...
    Kaydet
  • 3
    Bakan Uraloğlu'ndan Hatay Havalimanı açıklaması! Yüksek hızlı tren müjdesi de verdi
    Bakan duyurdu! Bir kente daha yüksek hızlı tren ge...
    Kaydet
  • 4
    Beşiktaş'ın yeni transferini canlı yayında duyurdu: Orkun Kökçü ikna etti
    Beşiktaş'ın transferini canlı duyurdu: Orkun ikna ...
    Kaydet
  • 5
    Medistate Çekmeköy hastanesinin sahibi Prof. Dr. Eyüp Gümüş kimdir?
    Prof. Dr. Eyüp Gümüş kimdir?
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Suriye’yi rahat bırakmıyorlar!..
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Batı Türkleri
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Türkiye-Suriye-ABD ve İsrail hattı…
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Müjde: Kadın ve genç istihdamı desteğinde süre uzatıldı!
    Kaydet
  • Sadık Söztutan
    Sadık Söztutan Vagon vagon hüzün taşır trenler
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Önce soğuk sonra kar geliyor! Sibirya soğukları kapıya dayandı
    Önce soğuk sonra kar geliyor! Sibirya soğukları kapıya dayandı
    Kaydet
  • Piyasa yapıcı bankalar açıklandı!
    Piyasa yapıcı bankalar açıklandı!
    Kaydet
  • "Asıl bombayı teknik direktörler, başkanlar açıklandığında göreceğiz"
    Kaydet
  • ABD'de sel felaketi! Çok sayıda ölü, onlarca yol kapalı
    ABD'de sel felaketi! Çok sayıda ölü, onlarca yol kapalı
    Kaydet
  • Çocuk yıldızı görenler tanıyamadı!
    Çocuk yıldızı görenler tanıyamadı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Prensip anlaşması tamam! Sörloth için geri sayım
Prensip anlaşması tamam! Sörloth için geri sayım
Kaydet
Gözler Bundesliga'nın parlayan yıldızlarında! Cimbom'dan gençlik aşısı
Gözler Bundesliga'nın parlayan yıldızlarında! Cimbom'dan gençlik aşısı
Kaydet
Beşiktaş, tecrübeli isimlerle yollarını ayırdı
Beşiktaş, tecrübeli isimlerle yollarını ayırdı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası