AK Parti'de 31 Mart değerlendirmesi: 'Mesaj büyük bir nimet, boynumuz kıldan ince'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İlk defa bir seçimi ikinci bitiren AK Parti'de oy kaybının sebeplerinin tespit edildiği ve yeni yol haritasının belirlendiği kritik MYK sonrası Ömer Çelik'ten açıklama geldi. "31 Mart seçimlerinin partimize dönük mesajlarını en net bir şekilde okuyacağız" diyen Çelik, 'Yaşanan oy kaybının sebebi ne?' sorusuna da cevap verdi: Tek faktörlü yaklaşım olmaz, birçok açıdan değerlendiriyoruz. Bunu bir siyasi çerçeveye dönüştüreceğiz.

Türkiye 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini 31 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdari Genel Seçimleri'nde belirledi. AK Parti kurulduğu 2001 yılından bu yana girdiği bir seçimi ilk kez ikincilikle bitirdi. 

SEÇİM SONRASI İLK MYK 

AK Parti bugün, hem kazandığı belediye sayısı hem de oy oranının gerilediği yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek için Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) topladı. Toplantıda 31 Mart yerel seçim sonuçları masaya yatırıldı.

'MESAJLARI NET ŞEKİLDE OKUYACAĞIZ'

Kritik MYK sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 31 Mart seçimlerinin partilerine dönük mesajlarını net şekilde okuyacaklarını söyleyerek, "Bu mesajı doğru bir şekilde almak için gayretimizi sürdürüyoruz. AK Parti kurumları sorumluluğunu yerine getirecektir" dedi.

Çelik, MYK'da olası bir değişikliğin ise şu an için gündemde olmadığını belirterek, 'Yaşanan oy kaybının sebebi ne?' sorusuna da cevap verdi:

"Hiçbir zaman tek faktörlü yaklaşımla olmaz. Aynı anda birçok açıdan değerlendirdiğimizi ve bunu bir siyasi çerçeveye dönüştüreceğimizi ifade etmek isterim."

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"MYK'da tek gündem seçim sonuçlarının değerlendirilmesiydi. Milli iradeye sahip çıkanlara teşekkür ediyoruz. Cumhur İttifakı dayanışma gösterdi. Kazanan demokrasinin gerçek sahibi olan vatandaşlarımız olmuştur.

'DÖNÜM NOKTASI OLACAK'

31 Mart seçimlerinin partimize dönük mesajlarını en net bir şekilde okuyacağız. 31 Mart seçimleri önümüzdeki dönemde izleyeceğimiz siyasetler açısından dönüm noktası olacak. Bu mesajı doğru şekilde almak, milletimizin itirazlarını, uyarılarını doğru bir şekilde değerlendirmek için gayretimizi sürdüreceğiz. 

Dolayısıyla bütün seçim sonuçları, milletimizin verdiği mesajın iyi bir şekilde anlaşılması bakımından bütün birimlerimiz çalışmalarını yapmaya başlamıştır.

Burada kuşkusuz esas olan her zaman AK Parti açısından sokağın sesini iyi dinlemektir. Biz vatandaşımız irade gösterdiği zaman buna teslim oluruz, büyük bir hürmetle karşılarız. İtiraz hakkı, uyarı, eleştiri hakkı millete aittir bunu dinlemesi gereken kurum da siyaset kurumudur.

'BOYNUMUZ KILDAN İNCE'

Milletimizin ortaya koyduğu bu gerileme ifade eden sonuçları ciddi bir şekilde ele alacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Milletimizin sandık yoluyla verdiği mesaj büyük bir yol gösterici açısından bir tutumdur. Milletimizin mesajı büyük bir nimet, boynumuzun kıldan ince olduğu bir tutumdur."

Soru- Cevap

Van'dan yaşanan olaylar: Bu konu İl Seçim Kurulu'nun takdirinde olan bir konu. Bu siyasi alanın müdahale ettiği, hükümetin müdahale edeceği bir alan değil. Şartların yerine gelmemesi ile ilgili bir konu. Konu hukuki bir konu. İtiraz edeceklerse mekanizma bellidir. Sistem her türlü itiraz mekanizmasını düzenlemiştir. Hukuken haklılarsa zaten sonuç onların arzu ettiği gibi olacaktır. Tepkimizi gösterelim deniliyor sonra sokaklar yakılıyor, polise saldırı oluyor. Bunu şiddet olayına dönüştürmenin demokrasi ile bağı yoktur. 

Erken seçim tartışmaları: Bu çağrıların mantığı yok. Genel seçim gerçekleşti. Cumhurbşkanımız 5 yıllık yetki sahibidir. Bu seçim yerel seçimdir.

Yaşanan oy kaybının sebebi: Hiçbir zaman tek faktörlü yaklaşımla olmaz. Aynı anda birçok açıdan değerlendirdiğimizi ve bunu bir siyasi çerçeveye dönüştüreceğimizi ifade etmek isterim. 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...