Ortaklar 'yerel'de anlaşamıyor: CHP ve İyi Parti'de büyükşehir çıkmazı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Ortaklar 'yerel'de anlaşamıyor: CHP ve İyi Parti'de büyükşehir çıkmazı

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

Akşener’in yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılacaklarını açıklamasının ardından CHP ve İyi Parti arasına duvar çekildi. Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da Mansur Yavaş’ı tekrar aday göstereceğini ilan etmesi üzerine İyi Parti liderinin İzmir kartını öne sürdüğü belirtiliyor.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, partisinin yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılacağını açıklamasının yankıları sürüyor. Akşener’in bu açıklamasının ardından iki parti arasına duvar çekilirken, muhalefet kulislerinde bu duvarın yerel seçimlere yakın bir tarihte, Ankara ve İstanbul özelinde yıkılabileceği konuşuluyor.

Ancak İyi Parti kurmaylarından birbiri ardına gelen açıklamalar bu tezi çürüterek, iki parti arasındaki krizin boyutunu gösteriyor.

“İZMİR’İ İKTİDAR YÖNETSE”

İyi Parti 27. Dönem Milletvekili Ayhan Erel, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesinin başarısız bir yönetim sergilediğine dikkat çekerek “Keşke İzmir’i bir dönem iktidar partisine mensup bir belediye başkanı yönetse” dedi.

İyi Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması beklenen Ümit Özlale ise “İzmir Büyükşehir Belediyesinde çok sayıda bankamatik memuru olduğunu düşünüyorum” diyerek CHP belediyeciliğinin geldiği son durumu gözler önüne serdi.

İyi Partili isimlerin açıklamaları CHP kanadında tepkiyle karşılandı.

AKŞENER’İ KIZDIRDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde, Akşener’in kendi partisinden aday göstermek istediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı tekrar aday göstereceğini açıklamıştı. Bu açıklamalar Ankara umudunu yitiren Akşener’in İzmir kartını öne sürdüğü yönünde iddiaların ortaya çıkmasına neden oldu.

Her ne kadar kulislerde seçim döneminde iş birliği yapılmasının muhtemel olduğu konuşulsa da Kılıçdaroğlu’nun “Büyükşehirlerde dominant parti CHP’dir” açıklamalarının Akşener’i kızdırdığı belirtiliyor.

Yavaş’ın “Aday olacaksam CHP’den olurum. CHP’nin gücü olmadan kazanamayız”, İmamoğlu’nun ise “İstanbul ittifakı” çağrısının İyi Parti kanadında rahatsızlık oluşturduğu belirtiliyor.

B PLANI ‘EŞİT DAĞILIM’

Öte yandan, İyi Parti’nin Ankara ve İstanbul’daki muhtemel iş birliğinde ilçe belediye başkanlıkları ve meclis üyeliklerinde her iki parti arasında eşit dağılım yapılmasını isteyeceği, CHP’nin ‘eşit dağılım’ talebine karşı çıkmayacağı da ileri sürülüyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...