Özgür Özel ‘abla-kardeşiz’ diyerek ilk adımı attı: Akşener’le görüşmeye hazırım

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Özgür Özel ‘abla-kardeşiz’ diyerek ilk adımı attı: Akşener’le görüşmeye hazırım

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP lideri Özel, yerel seçimde ittifak için İYİ Parti ile görüşmeye için hazır olduğunu söyledi. Özel, Meral Akşener ile abla-kardeş ilişkinlerini olduğunu belirtti.

Türkiye, adım adım yerel seçimlere doğru giderken CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti ile ittifak arayışında…

Özel, İYİ Parti’nin defalarca seçime ittifaksız gidileceğini söylemesine rağmen ilk adımı atarak “Meral Akşener ile görüşmeye hazırım” dedi. Özel, Akşener ile abla-kardeş ilişkisine sahip olduğunu öne sürdü.

Kendisine sık sık ‘İYİ Parti ile ittifak yapacak mısınız?” sorusunun yöneltildiği belirten Özel, “İyi ilişkiler başlatabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

“DAYATMA İÇİNDE OLMAYIZ”

Halk Tv'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Özel, İYİ Parti ile ittifak konusuna ilişkin şunları söyledi;

Bence aramızda bundan sonra çok sağlıklı görüşmeler olabilir. Biz birbirine kaybettirmek değil, birbirine kazandırmak üzere bir ilişki kurarız. Ayrıca İYİ Parti de CHP de farklı siyasi partilerle farklı ilişkiler içinde olabilirler, görüşebilirler. 'Biz istiyoruz' diye bir ittifak yapılmak zorunda değildir. Öyle bir dayatma içinde olmayız.

Ama son derece yapıcı yaklaşıyoruz meseleye ve ben bizden beklenen gibi Türkiye'ye kazandıracak, partilerimize kazandıracak ve iyi sonuçlar alacak bir müzakereyi yürütebileceğimizi, bunu da iyi ilişkiler üzerinde başlatabileceğimizi düşünüyorum.

YOL HARİTASI BELLİ Mİ?

Özel, “Yerel seçim öncesi Millet İttifakı’nın bileşenleriyle yeniden bir ittifak kurmak gündeme gelecek mi? Yol haritanızı belirlediniz mi?” şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi;

Yerel seçimlere girmekte olan tüm siyasi partilerle görüşmek isteriz. Yerelde CHP örgütlerinin ve muhataplarımızın teşkilatlarının gerekli gördüğü ve olgunlaştırabileceği her türlü ittifaka da olumlu bakarız. Bir topyekun bir büyük ittifak, her beraber bir ittifak yerine yerel gerçekliklere uygun, partilerin bazen iki, bazen birkaç parti olarak bir araya geldikleri ittifaklar daha rasyonel olabilir. CHP tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarını göstermeye hazırdır. Tarih boyunca gösterdiğimiz en fazla adayla yola çıkacağız. Mümkün olan her ilçede aday göstermek istiyoruz. Bir yerde ittifak yaparsak ve o ittifakın gereği aday göstermiyorsak olabilir.

Özel, bütün partilerle bayramlaşabilen tek parti olduklarına dikkati çekerek, tüm partilerle diyaloglarının süreceğini de sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...