Akşener'den CHP'ye yeşil ışık: "Seçim işbirliğini tekrar ele alacağız"

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akşener'den CHP'ye yeşil ışık: "Seçim işbirliğini tekrar ele alacağız"

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti lideri Meral Akşener görüşmesinin ardından iki lider açıklama yaptı. Özel, "Eğer mümkün olursa bu yerel seçimde birlikte çalışma için değerlendirme yaptık" derken, Akşener ise "Seçim işbirliğini tekrar ele alacağız" şeklinde konuştu.

CHP'de genel başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ittifak olasılığını dışlamamış ve bu doğrultuda adımlar atan Özgür Özel, randevu  talebinde bulunduğu İYİ Parti lideri Maral Akşener ile İYİ Parti Genel Merkezi'nde görüşmeye başladı.  

Özgür Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek, Gül Çiftçi ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın eşlik etti. 

İki lider kısa süren görüşmelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  

İZLEYİN! - CEM KÜÇÜK'TEN ÖZGÜR ÖZEL'LE GÖRÜŞEN MERAL AKŞENER'E ELEŞTİRİ: KENDİNE GÜVENMİYOR

"İTTİFAK SÖZCÜĞÜ YORULDU" 

CHP lideri Özgür Özel'in açıklaması şöyle:

"Yaptığımız görüşmede çok önemli değerlendirmeler yaptık. Ziyaretimizin özü ve özeti şuydu. İYİ Parti’nin kamuoyunda bilinen ve bizim tarafımızdan da saygıyla karşılanan bir Genel idare Kurulu kararıyla tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarıyla girme noktasında bir beyanları vardı. Biz bu ziyaretimizde bu karara saygılı olduğumuzu, o yüzden yerel seçimlere yönelik bir somut teklifle değil ancak yerel seçimlerde daha önce de ifade etmiştim.

İttifak kelimesi yoruldu. İttifak kelimesi kalabalıkları, uzun süren toplantıları çağrıştırıyor. Ama yerel seçim biraz daha esnekliği, hızlı karar vermeyi ve ikili iş birliklerini gerektiriyor.

Biz İYİ Parti’ye önümüzdeki yerel seçimde, yerel seçime yönelik olarak iş birliği içinde olup olamayacağımızı, GİK kararının yeniden gözden geçirilip geçirilemeyeceğini, bizim alınmış kararlara saygılı olduğumuzu ama eğer mümkün olursa bundan sonraki süreçte yerel seçime yönelik bir iş birliği için partilerimizin görevlendireceği kişilerin birlikte çalışmak imkanının oluşturup oluşturulmayacağını sorduk. Sayın Genel Başkanımızdan bu konuda bir cevap aldık."

Akşener'den CHP'ye yeşil ışık:

"KARARI TEKRAR GÖRÜŞECEĞİZ"

İYİ Parti Meral Akşener'in açıklamasından başlıklar şöyle:

"Sayın Genel Başkanımızın söyledikleri doğrudur. Bizim bir kararımız var. 81 ilde tek başımıza seçime girmek şeklinde.

İki siyasi parti olarak 'Hiç değilse bazı yerlerde iş birliği yapabilir miyiz? sorusunu, Genel İdare Kurulu’na tekrar götürebilir misiniz?'i konuştuk.

Pazartesi günü biz doğal olarak GİK’i toplayacaktık. Bu soruyu GİK’e soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek o zaman göreceğiz. Ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. İnşallah her şey Türkiye için iyi olur."

"İTTİFAK TOPLANTISI DEĞİL"

Medyadan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Özgür Özel ve Meral Akşener'in görüşmesine ilişkin Ankara'da gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmenin bir ittifak veya iş birliği toplantısı olmadığını belirtmişti.

Bulut, "Bu görüşmeyi bir ittifak, bir iş birliği görüşmesi olarak görmek doğru olmaz. Bu görüşmenin nereye evrileceği genel başkanların toplantı sonrası yapacağı açıklamaya bağlı." ifadelerini kullandı. Bu ziyaretin Özel'in partilere yapacağı ziyaret turunun bir başlangıcı olmadığını belirten Bulut, henüz iş birliği için bir takvimlendirme olmadığını vurguladı.

Öte yandan, Özel'in "İttifak kelimesi yoruldu" açıklaması üzerine toplu bir ittifak olasılığını değerlendiren Bulut, "Partilerin bir iş birliği zorunluluğu yok. Ama Türkiye'nin de böyle bir şeye ihtiyacı var. Yarın nereye evrilir bilmiyorum; ama bir iş birliği, güç birliği konusunda Genel Başkanımız sürekli niyetini ifade ediyor. Hiçbir partiyi zorlayarak bir şey yapma şansınız yok. Ama toplumun da beklentileri var. Halka rağmen siyaset yapma şansınız yok" dedi. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...