Aziz Yeniay, saldırı sonrası TGRT Haber'e konuştu: Terörün beslendiği korkuya prim vermeyeceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay, partisinin seçim çalışması sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırı anını TGRT Haber'e anlattı. "Bizim panik yapacak, korkacak bir durumumuz söz konusu değil" diyen Aziz Yeniay, seçimin bu şekilde anılmasının demokratik yarışa gölge düşürdüğünü kaydetti. Daha sonra hastane ziyaretinde konuşan Yeniay, "Bu tip olaylar biliriz ki terör dediğimiz şeyin beslendiği yer korku ve paniktir. Biz buna prim vermeyeceğiz, korkmayacağız" dedi.

Türkiye, yerel seçimler için 49 gün sonra sandığa gidecek. Seçim sathında adayların mesaisi hız kesmeden devam ederken İstanbul Küçükçekmece'den silahlı saldırı haberi geldi.  

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın, Kanarya Mahallesi'ndeki bir derneği ziyareti sırasında, beyaz bir araçla olayla yerine gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uzun namlulularla silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir vatandaş yaralandı, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Siyasilerden kınama mesajları ise peş peşe geldi. 

AZİZ YENİAY SALDIRI ANINI ANLATTI

Saldırının odağındaki isim Aziz Yeniay ise saldırı anını ve sonrasında yaşananları TGRT Haber canlı yayınında anlattı.

Dernek ziyareti sırasında sokağın tarandığını söyleyen Yeniay, kendilerinin panik yapacak ve korkacak bir durumlarının olmadığının altını çizdi. Seçim sürecine dikkat çeken Yeniay, "Seçimin bu şekilde anılması bize doğrusunu söylemek gerekirse bu demokratik yarış içerisinde gölge düşürmüştür" dedi.

Aziz Yeniay'ın açıklamaları şöyle:

"Seçim çalışması kapsamında bir derneğimizi ziyaret ederken, içeride konuşmalar devam ederken bir anda otomatik silahlarla taranıldı, sokak tarandı. Doğal olarak o atmosfer içerisinde içeride bir panik yaşandı ancak bizim panik yapacak, korkacak bir durumumuz söz konusu değil. Dolayısıyla da biz programlarımızı durmadan, artırarak yolumuza devam ediyoruz.

Maalesef genç bir kızımız başından vurularak yaralandı ben bu vesileyle kendisine acil şifalar diliyorum, ailesine de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Zaten kendisini de birazdan hastanede ziyarete gideceğiz. Dolayısıyla da güvenlik kuvvetlerimiz şu anda olayı bütün ayrıntıları ile birlikte takibini yapmakta, üzgünüz.

Küçükçekmece'nin bu tip silahlı saldırıya muhatap olması hepimizi Küçükçekmece halkı olarak üzmüştür. Özellikle de bir seçim sathına girmiş olmamız münasebetiyle seçimin bu şekilde anılması bize doğrusunu söylemek gerekirse bu demokratik yarış içerisinde gölge düşürmüştür."

YARALI VATANDAŞA ZİYARET

Aziz Yeniay daha sonra saldırıda yaralanan E.G.D'nin tedavi gördüğü hastaneyi ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Emniyet güçlerinin en kısa zamanda failleri bulacağına inandığını söyleyen Yeniay, buradaki niyetin ne olduğuna dair bilgi kirliliği bulunduğunu belirterek, "Sabredelim, güvenlik kuvvetlerimiz bütün güçleriyle üzerinde çalışmakta. Bir insan ya da bir terör grubu, kar maskeli, 3-4 kişi birden, uzun namlulu silahlarla nasıl bir olay gerçekleştirir? İlk baktığımızda tablo bu. Dolayısıyla da iddia etmemiz, 'Şudur, buraya yöneliktir, değildir.' demek sadece ve sadece basit bir açıklamadan ibaret olur. O yüzden de şu anda olayı çarpıtmayalım" dedi.

'PRİM VERMEYECEĞİZ'

Yeniay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bugün tek duamız, tek dileğimiz var. Kızımızın şifa bulması, hayati tehlikeyi atlatmasıdır. Bunun için dua edeceğiz. Bütün Küçükçekmece, İstanbul, Türkiye halkına 'geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyoruz. Çünkü bu tip olaylar biliriz ki terör dediğimiz şeyin beslendiği yer korku ve paniktir. Biz buna prim vermeyeceğiz, korkmayacağız. Kararlı bir şekilde sahada olacağız. Hedef her neyse, kimse hiç önemli değil. Maalesef bugün bir demokrasi şenliği içerisinde kampanya yürütürken böyle bir vakayla, hadiseyle karşı karşıya kalmak gerçekten üzüntü verici."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...