Şanlıurfa'da devir teslim: Yeniden Refah dönemi resmen başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

31 Mart yerel seçimlerinin en dikkat çeken partisi olan Yeniden Refah Partisi'nin yerel seçimlerde kazandığı tek büyükşehir olan Şanlıurfa'da devir teslim töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar, önceki Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'den mazbatayı teslim alarak resmen göreve başladı.

Yeniden Refah Partisi (YRP), 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdari Genel Seçimleri'nde Türkiye genelinde yüzde 6,19 oy oranı ile en çok oy alan üçüncü parti oldu. 

Şanlıurfa'da da  Yeniden Refah Partisi dönemi resmen başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen YRP'nin adayı Mehmet Kasım Gülpınar, önceki belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'den görevi devraldı.

Gülpınar, devir teslim töreni öncesinde belediye binası önünde çok sayıda partili tarafından karşılandı.

Şanlıurfa'da devir teslim: Yeniden Refah dönemi resmen başladı - 1. Resim

'BEKLENTİLERİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ'

Başkanlık makamında gerçekleştirilen törende konuşan Gülpınar, şunları söyledi:

"Zeynel Başkan ve ekibine yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz bunu daha da ileriye götürmek amacıyla yola çıktık. Halkın takdirine sunduk. İnşallah halkın beklentilerini de bu yönde boşa çıkarmayacağız. Şanlıurfa'yı çok daha ileri götürmek için elimizden gelen gayreti gösterip başka bir zamanda da bayrağı başkasına devredeceğiz. Bu işin doğasında var."

Zeynel Abidin Beyazgül de Gülpınar'a başarılar diledi.​​​​​​​

Ülke genelinde 6,19 oy oranı ile 3.parti olan YRP, 1 büyükşehir, 1 il ve 38 ilçe belediyesini aldı. Buna göre YRP, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Yozgat Belediye başkanlıklarını kazandı. Şanlıurfa'da Mehmet Kasım Gülpınar yüzde 38,87 ile Yozgat'ta da Kazım Arslan yüzde 36,33 ile ipi göğüsledi. YRP ayrıca 38 ilçe belediyesini de aldı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...