Seçime tek başına girecek... Akşener, CHP’ye kapıları kapattı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Seçime tek başına girecek... Akşener, CHP’ye kapıları kapattı

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İyi Parti, CHP’nin yerel seçimlerde iş birliği teklifini oy çokluğuyla reddetti. Parti sözcüsü Kürşad Zorlu, “Seçime hür ve müstakil girme kararı aldık” ifadelerini kullandı.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - İyi Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde CHP ile işbirliğine gitmeme kararı aldı. İyi Parti Genel İdare Kurulu (GİK), dün Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplanarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yerel seçimlerde iş birliği teklifini değerlendirdi. Yapılan gizli oylamada 14 “evet” oyuna karşılık 35 “hayır” oyu çıkarken bir üye de çekimser kaldı. Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Akşener, “Hayır kararı mı çıktı?” sorusuna “Evet, hayır kararı çıktı” cevabını verdi. Kararı basın toplantısı ile duyuran Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da, “İyi Partimiz, 2024 yerel seçimlerine hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır. Milletimizin üçüncü yola, alternatif çağrısına sahip çıkarak yol yürümeye devam edeceğiz. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi seçimlere özü başımıza girerek milletimizin karşısına en iyi adayları çıkaracağız” dedi.

Seçime tek başına girecek... Akşener, CHP’ye kapıları kapattı

ZORLU: KARARIN ARKASINDAYIZ

Zorlu, bir soru üzerine, kararın oy çokluğu ile alındığını belirterek, “Burada bir matematiksel çoğunluk ve azınlık üzerinden gitmemek gerekiyor. Bir partiyi temsilen, onun görüşünü tayin edecek şekilde alınıyor. Bütün GİK üyelerimiz şu hususun altını çizdiler; ‘Karar ne olursa olsun hepimiz partimizin alacağı kararın arkasında duracağız” diye konuştu.

Edinilen bilgilere göre, toplantıda kurmaylar Akşener’e “İşbirliği durumunu parti tabanımıza nasıl anlatırız?” diye sorarken, bazı kurmaylar, CHP’nin HEDEP ile ilişkisinin yerel seçimlerde İyi Parti’ye zarar vereceği görüşünü dile getirdi. Toplantıda Erhan Usta, Koray Aydın, Tolga Akalın, Oktay Vural, Metin Ergun ve Müsavat Dervişoğlu’nun işbirliğine karşı tavır koyduğu; Buğra Kavuncu, Cihan Paçacı ve Ayfer Yılmaz’ın ise işbirliğini savunduğu öğrenildi. Bazı kurmayların ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, parti ideolojisine yakın olduğu için desteklenmesine olumlu baktığı ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteklenmesine karşı çıktıkları ifade edildi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...