Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Sinan Oğan’dan ‘Özgür Özel’ yorumu: Siyasette değişim süreci CHP ile başladı

Sinan Oğan’dan ‘Özgür Özel’ yorumu: Siyasette değişim süreci CHP ile başladı
Başlık ResmiSinan Ogan’dan ‘Özgür Özel’ yorumu: Siyasette degisim süreci CHP ile basladi

Sinan Oğan, CHP’de bayrak değişimini değerlendirdi. Özgür Özel’in koltuğa gelmesiyle siyasette değişim sürecinin başladığını belirten Oğan, “2028 sürecinde siyasette de elit değişim sürecini tamamlamış olacağız.” dedi.

Kaydet
a- | +A

Sinan Oğan, Türkiye İttifakı Partisi Osmaniye İl Başkanlığı binasının açılışına katıldı. Açılış sonrası konuşan Sinan Oğan, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundaki en önemli gerekçelerimizin başında Türkiye'nin istikrarının devamı isteğimiz gelmekteydi. Biz Türkiye'yi bir bilinmeze sürüklensin istemedik buna müsaade etmedik. Mevcut yönetimin 2028'e kadar devamı ve güçlü bir şekilde devamı bizim için tüm siyasi çıkarların, hedeflerin üzerindeydi. O sebeple bizi anlamak isteyenler bu kararı neden verdiğimizi bir düşünsünler. Eğer bugün Türkiye istikrarsız olsaydı Cumhurbaşkanlığı makamı muhalefette parlamento iktidarda kalsaydı, Türkiye'nin bugün çevresindeki bu kadar ateş çemberi içerisinde parlamentoyla Cumhurbaşkanlığı arasında bugün bir kavga yaşansaydı. Bundan Türkiye büyük zarar görürdü. Biz kararımızı alırken duygusal değil, mantıksal karar aldık, biz kararımızı alırken Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü için karar aldık ve biz kararımızı alırken Türkiye'nin nasıl çevresinde bir ateş çemberi olduğunun farkına vararak karar aldık" dedi.

“SİYASETTE DEĞİŞİM SÜRECİ CHP İLE BAŞLADI”

Oğan, Türkiye’de siyasetin hızla değiştiğini ifade ederek, "2028 sürecinde siyasette de bir elit değişimi sürecini tamamlamış olacağız. Bu süreç Cumhuriyet Halk Partisi ile başladı. Bu arada CHP’nin yeni seçilen Genel Başkanı Özgür Özel’e hayırlı olsun, başarılar diliyorum. Buradan kendisine bir tavsiyede bulunmak istiyorum. CHP’nin bu Selahattin Demirtaş sevdasının, Atatürk’ün partisinin, HDP, HEDEP sevdasının kendisine hiçbir siyasi gelecek vadetmediğini ifade etmek isterim. Madem CHP’de yeni bir genel başkan seçildi, milli bir sayfa açsın isterim. Kılıçdaroğlu gibi eğer, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğüne kastedenlere selam göndererek, bu ülkeyi yönetmeye talip olacaksa hiç boşuna talip olmasın. Asla ve asla Türk milleti bölücülere selam çakanlara bu iktidarı nasip etmeyecektir” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME
Kılıçdaroğlu, kurultayın ardından ilk kez konuştu: Moralim gayet iyi
HABER

Kılıçdaroğlu, kurultayın ardından ilk kez konuştu: Moralim gayet iyi

HABER

'Özgür Özel kazanırsa gazeteciliği bırakırım' diyen CHP'li Barış Yarkadaş kararını açıkladı: Yeni mesleği belli oldu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.