AK Parti'den yeni anayasa açıklaması: Bütün şartları zorlayacağız olmuyorsa milletimize gideceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

Sondakika! AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Türkiye Yüzyılı'na yakışacak yeni, sivil bir anayasayı millete kazandırmanın gayreti içinde olacaklarını belirterek, "Bütün şartları zorlayacağız. Baktık ki olmuyor, milletimize gideceğiz." dedi. Yenişehirlioğlu'nun "AK Parti'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na milletvekilliği yolunu açma gibi bir planı olur mu?" sorusuna verdiği cevap da dikkat çekti.

Manisa'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Yenişehirlioğlu, "28. dönemde yeni, tamamen sivil bir anayasayı, ülkemizin huzurunu güçlendirecek, milletimizin refahını yükseltecek, hukukun üstünlüğünü, çoğulculuğu, adaleti, hakkaniyeti tahkim edecek, her bir vatandaşımızın özgürlüklerini garanti altına alacak, gençlerimizin geleceklerine umutla bakmalarını sağlayacak, özetle Türkiye Yüzyılı'na yakışacak şekilde hazırlayarak yeni bir sivil anayasayı milletimize kazandırmanın gayreti içinde olacağız. Bütün şartları zorlayacağız. Baktık ki olmuyor, milletimize gideceğiz.

"SİVİL BİR ANAYASA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yeni bir döneme hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti’ne, darbe anayasası ile yönetilmek yakışmamaktadır. Bu sebeple yeni dönemde, darbecilerin mahsulü olan 1982 Anayasası’nın yerine çağımızın gereklerine uygun, sivil, demokratik ve Cumhuriyet'imizin 100. yılına yaraşır bir anayasa için yoğun bir şekilde çalışma yürüteceğiz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Manisa'da yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda gündemi değerlendiren Yenişehirlioğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"KILIÇDAROĞLU'NA MİLLETVEKİLLİĞİ" ÖNERİSİ ERDOĞAN'A İLETİLECEK

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, bir gazetecinin, "2003 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili seçilme yasağının kaldırılmasına verdiği desteğe karşılık, bugün AK Parti'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na milletvekilliği yolunu açma gibi bir planı olur mu?" yönündeki sorusuna, "Kılıçdaroğlu'nun meclise taşınma mevzusunu bilmiyorum. AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili olarak söylemiyorum, Bahadır Yenişehirlioğlu olarak söylüyorum, şık olur, güzel olur. Ben bunu Cumhurbaşkanımıza ileteceğim, karar onlarındır" cevabını verdi.

"BU KADAR MÜLTECİYİ TAŞIYAMAYIZ"

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM toplantısında sığınmacılara yönelik söylemleri hakkındaki sorusunu da yanıtlayan Yenişehirlioğlu, "Cumhurbaşkanımızın orada söylediği husus şu: 'İbadullah bunlar burada kalacak ve asla gitmeyecekler' değil. Ciddi manada sınırımızın ötesinde şehirler kuruluyor. Amerika'ya rağmen askeri harekatlarla oluşturduğumuz güvenli bölgelerde hummalı bir çalışma var. Briket evler diye tabir ediliyor. Güvendiğimiz dost ülkelerden elde ettiğimiz finansla da yapılan evler var. Şu ana kadar 500 bin kişi geri döndü. 'Hadi defolun gidin, sizi kapı dışarı atıyoruz' diyemeyiz diyor. Onlara güvenli bir alan tesis edeceğiz ve göndereceğiz. Zaten bir ülke bu kadar mülteciyi bu kadar uzun süre taşıyamaz. Dünyada en çok mülteciyi taşıyan biziz. Bizim ekonomimiz de belli. Biz rahmet ve merhamet medeniyeti olduğumuz için sineye çekip ekmeğimizi bölüşüyoruz ama bu sonsuza kadar böyle gitmez. Peyderpey Türkiye'deki sığınmacılar kendi bölgelerine dönecek" dedi.

AK PARTİ İL YÖNETİMİNİN İSTİFASI İSTENDİ

Önümüzdeki yerel seçimlere yeni bir teşkilat yapılanmasıyla gireceklerini de ifade eden Yenişehirlioğlu, "İl teşkilatımız da yenileniyor. İl Başkanımız Salih Hızlı'nın görev süresi devam ediyor ama yönetimin istifaları istendi. En ufak bir sıkıntı yaşanmaksızın, demokratik şekilde görüşmeler devam ediyor. Yenilenmiş bir yönetimle yakında sizin karşınızda olacaklardır. Gerek Türkiye genelinde gerekse Manisa’mızda tam bir motivasyonla seçim sürecine hazırlanıyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...