Sondakika! Erdoğan, İsrail'e sert çıktı: Bu savaş değil katliam

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Kurulu'nda konuştu... Erdoğan, İsrail'in Filistin'deki sivilleri bombalamasına sert çıkarak "Bu bir savaş değil katliam. Savaşın da bir ahlakı olduğuna inanıyoruz. Maalesef İsrail tarafından bu ihlal edilmektedir. Gazze'deki masunların sürekli bombalanarak katledilmelerini kabul etmiyoruz" dedi.

Hamas'ın operasyonu sonrası 7 Ekim Cumartesi günü (2023) başlayan İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ediyor. Türkiye İsrail ve Filistin'e çözümün gerekli olduğu yine hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü AK Parti grup toplantısında İsrail'e sert çıkarak "Bu bir savaş değil katliam" diyerek "Bölgedeki barış için üstümüze düşeni yapmaya hazırız. İki tarafı da anlaşmaya davet ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

-Seçimlerinde tercihlerinden dolayı depremzelerin uğradığı zorbalıkları gördük. Bunu asla kabul etmemiz münkün değil.

-Kimse tıpış tıpış oy vermek zorunda değil. Millete saygısı olmayan saygıyı hak etmez.

"SEÇİMDEN ÖNCE KOLTUK PAZARLIKLARINI GÖRDÜK"

-Seçimden sonra koltuk sevdalarını ve yapılan koltuk pazarlıklarını görüyoruz. Suçu kendilerinde aramak yerine suçlu arıyorlar. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.

-Gönlüne girdiğimiz her vatandaşımız bizim için kazançtır.

"BIRAKTIĞIMIZ HER BOŞLUK MUHALEFETİN YALANLARIYLA DOLDURULUYOR"

-Belediyecilikte buluşacağız. En küçük boşluğa izin vermeyeceğiz. Bizim bıraktığımız her boşluk muhalefetin yalanlarıyla dolduruluyor.

-Tek Parti faşistlerinin yaptıkları ilk değil, milletin tercihiyle başa gelmiş bir başbakanı asan bir zihniyetten söz ediyoruz. Rahmetli Menderes ne yaptıysa bunlara rağmen yaptı. Özal bunlara rağmen reformlarını yaptı. Bizde reformlarını bunlara rağmen yaptık.

-Siyaset üzerinize düşenlerini yapmazsanız sürprizlere açıktır. Bu konuda en büyük görev sizlere düşüyor. Önce ülkem, önce partim anlaşışıyla yaparsak hep birlikte kazanırız inşallah...

-Bu konuda her birinize güveniyorum. Milletimizden bu vazifeyi alırken geniş bir alanda sorumluluk aldığımızı biliyorduk. Her türlü tuzaktan uzak duruyoruz. Ufkumuzu ne kadar geniş tutardak milletimize o kadar faydalı olacağımızı biliyoruz.

-Son zamanlarda en çok can sıkan hayat pahalılığıdır. Bu tüm dünyanın sorunu. Bu sorundan muzdarip durumdayız. Temel ekonomik yolumuzdan taviz vermeden enflasyonun üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz. Yavaş yavaş etkilerini görüyoruz. Milletimizin de yardımıyla üstesinden geleceğiz.

EMEKLİLERE MESAJ

-Emeklilere Kasımın ortasında bir defalık 5 bin lira ikramiyesi yapmayı kararlaştırdık. Enflasyon farkı, refah payını da emekliler için yılbaşında yeni düzenleme ile yapacağız.

"OPERASYONLARA DEVAM EDECEĞİZ"

-Hava operasyonlarını daha da artırarak teröristleri imha ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.

ERDOĞAN'DAN İSRAİL'E SERT ÇIKIŞ

-Sivillere yönelik hiçbir saldırıyı doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlakı olduğuna inanıyoruz. Maalesef İsrail tarafından bu ihlal edilmektedir. Bu bir savaş değil katliam. Gazze'deki masunların sürekli bombalanarak katledilmelerini kabul etmiyoruz.

-İsrail örgüt gibi davranmaya devam ederse örgüt gibi muamele görecektir.

"ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPMAYA HAZIRIZ"

-Dünya ögrütleri Filistin'in haklarını korumuyor! Daha önce de söyledik...

-2 Tarafı da suhulete, çözüme davet ediyoruz. Çatışmaların yayılmasının önüne geçilmesine ara buluculuk için hazırız. Bölgemizi içine girdiği bu durumdan çıkarmak için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...