Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan yerelde ittifak için İYİ Parti'ye kapıyı araladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan yerelde ittifak için İYİ Parti'ye kapıyı araladı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısı sonrası Meclis'te gazetecilerin soruları cevapladı. Yerelde ittifak ile ilgili bir soruya cevap veren Erdoğan, "Kapımız herkese açık, İYİ Parti de aynı şekilde" dedi.

İsrail-Hamas çatışması nedeniyle yoğun diplomasi sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısı gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasını bitiren Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'ten ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. 

"İYİ PARTİ'YE KAPIMIZ AÇIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kapımız herkese açık" ifadelerinin İYİ Parti'ye yönelik olup olmadığı sorusu için, "Kapımız herkese açık, İYİ Parti de aynı şekilde" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

İnşallah Türkiye Yüzyılı destanını Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacak, gelecek nesillere armağan edeceğiz.

"TABİİ ORTAKLARIMIZIN DA RIZASI ŞARTIYLA"

Ülkesinin ve milletinin bekası, istiklali ve istikbali uğrunda verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen herkese Cumhur İttifakı'nın kapısının, tabii ortaklarımızın da rızası şartıyla açık olduğunu belirtmek isterim.

"CUMHUR İTTİFAKI TEZKEREYE EVET DİYECEK"

Tezkereyle ilgili soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cumhur İttifakı olarak tezkereye evet diyoruz" şeklinde konuştu.

MHP'NİN TEKLİFİNİ REDDETMİŞLERDİ

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gelecek yıl yapılacak yerel seçimler için Meral Akşener liderliğinde İYİ Parti'ye ittifak çağrısında bulunmuştu. Teklifi kurullarında değerlendiren İYİ Parti yönetimi kabul etmediğini duyurmuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...