Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbek mevkidaşı Mirziyoyev ile bir araya geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbek mevkidaşı Mirziyoyev ile bir araya geldi

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devlet Teşkilatları 9'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu Özbekistan'da temaslarına başladı. Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 9’uncu Zirvesi nedeniyle bulunduğu Özbekistan’ın Semerkant şehrinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüşme gerçekleştirdi.

ÜYE DEVLETLER ARASINDAKİ YATIRIMLARIN ARTIRILMASI ELE ALINACAK

9'uncu Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nin gündeminde ekonomi, ulaştırma ve ticaret gibi başlıklar olacak. Üye ülkeler arasındaki ticaret ve yatırımların arttırılmasına ilişkin görüşmeler yapılacak.

REGİSTAN MEYDANI'NA AĞAÇ DİKİLECEK 

Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte ortaya çıkan enerji sorunu da gündemde olacak. Bu kapsamda üye ülkelerin liderleri, özellikle Avrupa’nın karşı karşıya kaldığı enerji krizi ile ilgili son durumu değerlendirecek. Zirve kapsamında Semerkant’ın tarihi meydanı Registan’da ağaç dikme töreni de yapılacak. Tören sırasında 7 ülkeden farklı şehirleri de bağlantı yapacak.

Zirvede ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türk Dünyası’na katkılarından dolayı nişan takdim edilmesi bekleniyor.

TÜRKİYE DÖNEM BAŞKANLIĞINI ÖZBEKİSTAN'A DEVREDECEK

Türkiye, 2 gün sürecek zirve çalışmalarının sonunda dönem başkanlığını 2019 yılında teşkilata katılan Özbekistan’a devredecek.

Zirve sonunda, alınan kararlara ve yapılan anlaşmalara ilişkin bildiri yayımlanacak.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI ÜYE VE GÖZLEMCİ ÜYE ÜLKELER

Türk Devletleri Teşkilatı’nda Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan üye; Türkmenistan ve Macaristan gözlemci üye olarak yer alıyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...