'Vefa' eleştirisinin ardından Mustafa Sarıgül kararını açıkladı: TDP, CHP'ye katılıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

28. dönemde milletvekili seçilen isimlerden biri de CHP listerinden seçime giren Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül oldu. Tam 36 yıl sonra meclise yeniden giren Sarıgül yapıcı bir siyaset izleyeceği mesajını verirken, TDP kadrosunun CHP'ye geçeceği iddia edildi.

Tam 36 yıl sonra meclise dönen CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ve seçim sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalarda buldu.

'Türkiye 36 yıl önceki Türkiye değil, ben de 36 yıl önceki Sarıgül değilim' diyen Sarıgül, 'Siyasete sevgi, saygı dilini getirmek için canla başla çalışacağım' dedi. 

4 PARTİYE VEFA ELEŞTİRİSİ

Sarıgül, seçime CHP sıralarından giren 4 partiye de vefa eleşirisinde bulundu.

"CHP çatısı altında seçime giren arkadaşlarımız hiç olmazsa yeminlerini yapsalardı da ondan sonra istifa etselerdi" diyen Sarıgül, "Biz de öyle bir şey olmaz. Biz de vefa vardır. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızla değerlendirme yapacağız, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olmaya devam edeceğiz" diyerek CHP saflarına geçeceğinin sinyalini vermişti. 

KARARINI VERDİ!

Sputnik'te yer alan habere göre; Sarıgül, 2020 yılında kurduğu ve liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Partisi'nin kongresinde CHP'ye katılma kararı aldı.

Sarıgül, yıllar sonra yemin için kürsüye çıkarken "36 yıl sonra parlamentodayım ama buruk bir heyecan yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...