Meclis’in ‘yeni’ vekilleri: Cevizoğlu AK Parti, Sarıgül CHP listesinden TBMM'de

- Güncelleme:
Meclis’in ‘yeni’ vekilleri: Cevizoğlu AK Parti, Sarıgül CHP listesinden TBMM'de

Seçim 2023 Haberleri

28’inci dönem milletvekili genel seçimlerinde birçok isim ilk kez Meclis’te görev alacak.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - AK Parti’de Osman Gökçek, Kurtcan Çelebi, Yücel Arzen Hacıoğulları, Halime Kökçe, Sevan Sıvacıoğlu, Hulki Cevizoğlu, Şebnem Bursalı, Eyüp Kadir İnan, Bahadır Yenişehirlioğlu ilk kez vekil olurken, MHP Muğla milletvekili adayı oyuncu Özlem Balcı vekil olamadı. CHP listelerinden memleketi Erzincan’dan aday gösterilen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül uzun bir aradan sonra yeniden vekil olurken, Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi de Meclis’te koltuk kaptı.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.5200
26086097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.8800
23873505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.1700
2796582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.4300
216784
Son güncelleme: 2023-05-28 18:35:02
Veriler: İhlas Haber Ajansı

TATAR AİLESİNDEN 1’İ MECLİS YOLUNDA

Şırnak’ın köklü aşiretlerinden Tatar ailesi Cumhur İttifakı içinde 3 partiden ayrı ayrı aday olmuştu. Aslı Tatar AK Parti’den Şırnak’ta milletvekili seçilirken, MHP’den aday olan Halil Tatar ve Yeniden Refah Partisinden aday listesine giren Sabri Tatar milletvekili seçilemedi. AK Parti’den Bitlis 2. Sırada aday gösterilen Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı merhum Zeki Ergezen’in oğlu Muaz Ergezen meclise giremedi. Karabük’ten liste başında aday olan Eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in oğlu Cem Şahin milletvekili seçildi.

MÜEZZİN YILDIRIM SEÇİLEMEDİ

Gezi Parkı gösterileri sırasında, göstericilerin “Camide bira içtiği” iddiası üzerine “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyen Bezmialem Valide Sultan Camisi’nin o dönemdeki müezzini CHP’den milletvekili adayı olan Fuat Yıldırım ve Senarist Onur Aydın seçilemedi.

BAŞ SEÇİLDİ, KADIGİL SEÇİLEMEDİ

TİP Genel Başkanı Erkan Baş milletvekili seçilirken, TİP milletvekili Sera Kadıgil seçilemedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...