Vekilliği düşmesin diye el kaldırdılar! CHP milletvekilleri HDP'li Semra Güzel'e kalkan oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Vekilliği düşmesin diye el kaldırdılar! CHP milletvekilleri HDP'li Semra Güzel'e kalkan oldu

Politika Haberleri

AK Parti, MHP ve İyi Parti “Semra Güzel’in vekilliği düşürülsün” diye ‘kabul’ oyu verdi. 14 CHP’li ‘ret’ oyu kullanırken, 120’si ise oylamaya katılmadı. Güzel’in vekilliği devamsızlık sebebiyle düşürüldü.

HABER MERKEZİ - ANKARA

Yurtdışına kaçarken yakalanarak tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekilli Semra Güzel’in TBMM üyeliği düşürüldü. Meclis Genel Kurulunda, Güzel’in devamsızlık nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Anayasa-Adalet Karma Komisyonunun raporu oylandı. Buna göre, 42 ret oyuna karşı, 331 kabul oyu ile Güzel’in milletvekilliği düşürüldü.

HDP’liler Genel Kurul salonundaki oylama sırasında pankart açıp slogan attılar, sıra kapaklarına vurarak oylamayı protesto ettiler.

Genel Kurul’da AK Parti ve MHP’lilerin yanı sıra İYİ Parti milletvekilleri de kabul yönünde oy kullandı. Genel Kurul’daki oylamaya CHP’den 14 milletvekili katıldı. Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin oylamada CHP’liler ve HDP’liler ret yönünde oy verdi.

İşte ret oyu veren CHP’li isimler:

Tekin Bingöl 
Ali Haydar Hakverdi 
Gamze Taşçıer
Nihat Yeşil 
Orhan Sarıbal
Mehmet Bekaroğlu
Kadri Enis Berberoğlu
Nazır Cihangir İslam
İbrahim Özden Kaboğlu
Ali Şeker
Mustafa Sezgin Tanrıkulu
Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu
Bekir Başevirgen
Özgür Özel

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...