Yeni kriz yolda! CHP’de adaylık çekişmesi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yeni kriz yolda! CHP’de adaylık çekişmesi

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sancılı kurultay sürecini geride bırakan CHP’de yeni krizler yolda. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dört aydan kısa bir süre kalan yerel seçimler için kolları sıvadı ancak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Parti Meclisi’ne (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) ağırlığını koyması sonrasında aday belirleme sürecinde iki isim arasında çekişme kaçınılmaz görünüyor.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Özel ile İmamoğlu’nun bazı istisnalar dışında, kurultay sürecinde kendilerine karşı duran belediye başkanlarını yeniden aday göstermeyecekleri belirtiliyor. İstanbul, Ankara ve Aydın’da mevcut belediye başkanları ile yola devam edileceği ifade edilirken, özellikle İstanbul’da İmamoğlu’yla araları bozuk olan Bakırköy, Ataşehir, Maltepe, Esenyurt ve Şişli Belediye Başkanlarının yerine İBB Başkanına yakın isimlerin aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İzmir, Adana ve Hatay’da da isimlerin değişebileceği belirtiliyor.

Bu arada İyi Parti, 18-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da istişare kampı düzenleyecek. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yerel seçimlerde ittifakla ilgili, “GİK’in aldığı karar nettir. İyi Parti 81 şehirde aday çıkarma çalışmalarına hızlı bir biçimde devam etmektedir” dedi. CHP ile ittifak yapmadığı için İyi Parti’den istifa eden Bahadır Erdem de “En azından İstanbul ve Ankara’da ayrı aday olmamalı dedim” diye konuştu. İyi Parti’nin ‘kararımız net’ çıkışına CHP’den cevap geldi. Yeni MYK’nın ilk toplantısının ardından konuşan CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel “Geçmişte ittifak yaptığımız partilerle iletişimimizi sürdürüyoruz. İttifaka hiçbir zaman kapımızı kapatmadık. Bu işin pazarlığa dönmesine karşıyız” dedi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...