Yerel seçim yaklaştıkça kriz büyüyor! CHP’de Lütfü Savaş belirsizliği

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yerel seçim yaklaştıkça kriz büyüyor! CHP’de Lütfü Savaş belirsizliği

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçim yaklaştıkça CHP’de aday belirsizliği ve kriz büyüyor. Ankara’da dün yapılan Aday Tanıtım Toplantısı “Lütfü Savaş” tartışmalarının gölgesinde gerçekleşti.

HABER MERKEZİ

Depremin vurduğu illerden Hatay’da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesi tartışma konusu olmuştu. Yeniden anket çalışmaları yapan CHP yönetiminin, adayı konusundaki kafa karışıklığı dün de çözüme kavuşmadı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in il ve ilçe adaylarıyla poz verdiği sırada, Hatay’ın Büyükşehir Belediye Başkan adayının ismi okunmadı. Bu arada, Lütfü Savaş’ın salonda bulunmaması da dikkatlerden kaçmadı.

Benzer bir manzara İstanbul Esenyurt adayı için de yaşandı. Esenyurt’ta vatandaşlar, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yeniden aday gösterilmemesini protesto etti.

Yerel seçim yaklaştıkça kriz büyüyor! CHP’de Lütfü Savaş belirsizliği

DEM Parti’nin talebi üzerine adaylıktan çekildiği açıklanan Ali Gökmen’in adı anons edilmedi.

Öte yandan, DEM Parti’nin CHP ile uzlaşı sağlandığını işaret ettiği Mersin’de, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yeniden aday gösterildi. Ayrıca, CHP’nin Mersin’in Akdeniz ilçesi adayı da hâlihazırda İlçe Kadın Kolları Başkanı olan Nesibe Teker Hazim olarak belirlendi.

BAŞKANLAR İSYANDA

Bu arada aday listelerinde yer bulamayan küskünler adeta isyan başlattı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli destekçileriyle gösteri düzenledi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de ilçenin diğer aday adayları ile ortak yazılı açıklama yayımlayarak CHP yönetimi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yüklendi. Genç “Sarıyer’de 15 yıldır CHP’nin oylarını artırıyoruz. Fakat yanlış hamleler yüzünden seçimi kazanamayabiliriz. Artık, Sarıyer’in kaybedilmesinin sorumluluğu bizlerin değil sizlerin omuzlarındadır” ifadelerini kullandı. Bu arada Denizli adayı Kemal Aslan, 37 gün sonra geri çekildi. 

ÖZEL’DEN TEPKİ

Aday gösterilmeyince istifa edenlere tepki gösteren Özgür Özel ise “3-5 kişi partiyi tartıştırıyor ama partililiğini kimseye tartıştırmayan, adayımızın arkasında duran, partinin başarısını kendi başarısı sayanlar var” dedi. 

Yerel seçim yaklaştıkça kriz büyüyor! CHP’de Lütfü Savaş belirsizliği

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...