Yerel seçimlere 1 ay kala fıkra gibi olay! İki belediye başkan adayı kendilerine oy atamayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Yerel seçimlere 1 ay kala fıkra gibi olay! İki belediye başkan adayı kendilerine oy atamayacak

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı

Yerel seçimler hızla yaklaşırken Bartın'da AK Parti ve CHP'li belediye başkanı adayları adres nakil talepleri olumlu sonuçlanmadığı için kendileri için oy kullanamayacağı ortaya çıktı.

Türkiye 31 Mart'ta yeniden sandık başına gidiyor. Yerel seçimlere bir aydan daha az bir süre kala Bartın'da fıkra gibi bir olay yaşandı. AK Parti ve CHP'li belediye başkan adayları adres nakil talepleri olumlu sonuçlanmadığı için kendileri adına oy kullanamayacakları ortaya çıktı. 

CHP ADAY BULAMAYINCA...

Ulus ilçesinde aday bulmakta zorlanan CHP, Sabri Aktaş'I Ulus İlçe Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi. Bu süreçte Sabri Aktaş, kanunen tanınan adres nakil zamanını kaçırdı. Aktaş, adresini Bartın il merkezinden Ulus ilçe merkezine taşıyamadı.

Yerel seçimlere 1 ay kala fıkra gibi olay! İki belediye başkan adayı kendilerine oy atamayacak - 1. Resim

AK PARTİLİ ADAYIN TALEBİ ONAYLANMADI

Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde AK Parti'den Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Mustafa Bozkurt'un ise daha önceden adresini beldeye taşıdığı ve bazı partilerin seçim kuruluna yaptığı şikayetler üzerine gerçekleştirilen incelemede adres nakil talebinin onaylanmadığı öğrenildi.

Yerel seçimlere 1 ay kala fıkra gibi olay! İki belediye başkan adayı kendilerine oy atamayacak - 2. Resim

SEÇİMDE KENDİ BÖLGELERİNDE OY KULLANAMAYACAKLAR

Adres nakil sonuçları olumlu sonuçlanmayan her iki aday da aday oldukları ilçelerde oy kullanamayacak. CHP'li aday Sabri Aktaş'ın Bartın il merkezinde, Mustafa Bozkurt'un ise İstanbul'un Şile ilçesinde oyunu kullanabilecek.

Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi hakkındaki 2972 sayılı kanunun geçici 8. maddesinde yer alan en az altı ay süreyle o seçim çevresinde oturmuş olmak şartı aranmaz hükmü nedeniyle 3 Ocak'ta açıklanacak "kesin aday listesinde yer almaları beklenen her iki aday da, kendileri için oy kullanamayacak.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...