Tedarik süreci başladı: 1 milyon Hepatit A aşısı satın alacağız

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tedarik süreci başladı: 1 milyon Hepatit A aşısı satın alacağız

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Aşılar iç piyasadan tedarik edilecek. Düzenlenecek ihalelerle Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün depoları aşılarla dolacak.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Bebeklik çağı aşılarından biri olan Hepatit A aşısının Sağlık Bakanlığı depolarında bulunmadığına ilişkin iddiaları yalanlayan Sağlık Bakanlığı, şimdi de yeni aşıların tedariki için harekete geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin “Hâlen stoklarımızda 312 bin doz pediatrik Hepatit A aşısı bulunuyor, 1 milyon doz aşının alım süreci ise devam ediyor. Buna mukabil, bir de Hepatit A aşısı sıkıntısı olduğu iddiası mevcuttur ve asılsızdır” açıklamasında bulunmuştu. Bakanlık, dün ‘1 milyon doz Pediatrik Hepatit A aşısı’ satın alma sürecini başlattı. Bu kapsamda açılacak ihale ile Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün depolarına aşı tedarik edilecek ve aşılar iç piyasadan satın alınacak. 

YÜKSEK KORUYUCULUK SAĞLIYOR

Karaciğer hastalığına karşı yüksek koruyuculuk sağladığı kabul edilen Hepatit A aşısı 12 aylık bebeklik çağından başlayarak 6 ay arayla iki doz şeklinde uygulanıyor. Öte yandan, Hepatit A görülme riski yüksek olan ülkelere seyahat öncesinde, aşının ilk dozunun en az 2-4 hafta önce yapılması gerekiyor. Bu çerçevede, Türkiye’nin depolarında birikecek toplam 1 milyon 312 bin aşı yaklaşık 650 bin kişi için kullanıma sunulacak. Bu arada, daha önce de ilaç tedarikiyle ilgili sorunlar gündeme gelmişti. Sağlık Bakanlığı bu konuya hızlıca el atmış, bu yılın başında şurup formlu antibiyotiklerden toplam 3,1 milyon kutu ilacı piyasaya vermişti. 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...