18 aylık çocuk hâlâ yürüyemiyorsa aile harekete geçmeli

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
18 aylık çocuk hâlâ yürüyemiyorsa aile harekete geçmeli

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Üsküdar Üniversitesi NPİstanbul Hastanesi Çocuk Nöroloğu Prof.Dr. Dilara Füsun İçağasıoğlu 12-18 aylık çocukların yardımsız yürümesi gerektirdiğini söylerken bu aylarda gelişim sağlanamadıysa doktorlara danışılmasını gerektiğini açıkladı.

ZİYNETİ KOCABIYIK HABERİ-

Büyümenin izlenmesinde boy uzunluğu, ağırlık, baş çevresi ve artış hızlarının önemli olduğunu dile getiren uzmanlar, bu ölçümlerin doktoru tarafından düzenli olarak yapılması ve takip edilmesi gerektiğini söylüyor. 12-18 aylık çocuğun yardımsız yürümesi gerektiğini dile getiren Üsküdar Üniversitesi NPİstanbul Hastanesi Çocuk Nöroloğu Prof. Dr. Dilara Füsun İçağasıoğlu “Çocuklarda nörolojik gelişim sağlıklı büyümenin ipuçlarını veriyor. Bebek 18. ayda hâlâ yürüyemiyorsa mutlaka çocuk nörolojisi doktoruna danışılmalı” dedi.

18 aylık çocuk hâlâ yürüyemiyorsa aile harekete geçmeli - 1. Resim

Prof. Dr. İçağasıoğlu, 24-36 aylık çocuğun koşup merdiven çıkabileceğini de söyledi. Sağlıklı çocuklarda anlama, ifade etme, oturma, yürüme ve günlük becerileri kazanmanın aynı sırayı izlediğini ve erişkin yaşa kadar devam ettiğini anlatan Prof. Dr. İçağasıoğlu “Nörolojik gelişim sırası aynı olmakla birlikte, gelişim basamaklarının kazanılma zamanları farklılık gösterebilir. Çocuk kendi yaş grubundan ileri bir yaşın hareketini yapıyor yaşına uygun olanları yapamıyorsa doktora danışmalı” dedi.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...