Bebeğinizin beyin gelişiminde ilk iki yıl çok önemli

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bebeğinizin beyin gelişiminde ilk iki yıl çok önemli

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Liv Hospital Çocuk Sağlığı, Hastalıkları ve Gelişimsel Pediatri Uzmanı Dr. Reyhan Tamer, ilk 2 yıl beyin gelişiminin yüzde 90 tamamlandığını bu dönemde her türlü ruhsal ve bedensel desteğin çok önemli olduğunu iletti.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ

Hayatın ilk iki yılında beyin gelişiminin yüzde 90’ı tamamlanır. Bu dönemde bebek için uygulanan her türlü bedensel ve ruhsal desteğin beyin gelişimini artırdığına işaret eden Liv Hospital Çocuk Sağlığı, Hastalıkları ve Gelişimsel Pediatri Uzmanı Dr. Reyhan Tamer, anne babalara şu tavsiyelerde bulundu: Mümkünse ilk iki yıl anne sütü ile besleyin. Bebeğinizle, gebeliğin ilk aylarından itibaren sürekli konuşun.

Yaşına uygun güvenli oyuncaklarla oynamasına izin verin. Güvenli ve sevgi dolu bir ortam oluşturun. Bebeğinize düzenli olarak kitap okumak, dil gelişimini teşvik eder. Bir uyku rutini oluşturun.  B12 vitamini, demir ve iyot eksikliklerini tedavi edin. Somon ve hamsi gibi omega 3 içeriği fazla olan balıkların tüketilmesi beyin gelişimini artırır.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...