Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ESAM'dan aşı haberi uyarısı: Komplo teorilerine alet olmayalım

Düzenleyen:
ESAM'dan aşı haberi uyarısı: Komplo teorilerine alet olmayalım

SAĞLIK Haberleri

Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği (ESAM) Yönetim Kurulu, son aylarda gündemde olan Covid aşılarıyla ilgili haberlere ilişkin bir açıklama yaparak, yanlış bilgi ve komplo teorilerinin medya aracılığıyla toplumun geniş kesimlerine ulaşmasının halk sağlığını tehdit ettiğini bildirdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Yanlış bilginin, virüsün ve salgının kendisinden çok daha öldürücü olabildiğine dikkat çekilen açıklamada “Son dönemde, salgını tüm dünyada yavaşlatacak önemli adımlardan biri olan aşılamayı baltalayabilecek, önünü kesebilecek yanlış haberler ve yorumlara sıkça rastlıyoruz. Böylesine hassas bir dönemde sorumlu ve kanıta dayalı habercilik yapılması adına tüm meslektaşlarımıza görev düşüyor. Yapılan haberlerde abartıya kaçılmamalı, paniğe sevk edilecek ifadeler yerine sağduyulu mesajlar vermeye özen gösterilmelidir. Gazete ve TV’lerde, internette haber kaynağı olarak uzmanlık dernekleri ve konuyla ilgili uzmanlığa sahip bilim insanları tercih edilmeli, kaynağı belirsiz haberler yapılmamalıdır. Haberde öncelik halk sağlığı olmalı, asılsız bilgilere yer verilmemeli, yan etkilerle ilgili yargı içeren ifadeler kullanılmamalı, bilimsel kanıta dayanmayan köşe yazıla

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...