Salgın döneminde omurga kırıkları arttı

Düzenleyen:
Salgın döneminde omurga kırıkları arttı

SAĞLIK Haberleri

Pandemi döneminde evde kalmaya bağlı olarak gelişen hareketsizlik, kemik sağlığını olumsuz etkiledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Hareketsizliğin kemik sağlığını olumsuz etkilediğini ve özellikle yaşlılarda mikroskobik kırıkların artmasına sebep olduğunu söyleyen beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Dr. Murat Servan Döşoğlu “Salgın döneminde osteoporotik kırıklar ve buna bağlı ameliyat sayıları oldukça arttı. Covid-19 sebebiyle hastaneye gitme korkusu ve ağrıya razı olarak evinde bekleme kararı, teşhisin gecikmesine ve kırığın ilerleyerek omurganın kamburlaşmasına sebep oldu. Oysaki erken teşhisle hastalar hem ağrıdan kurtulabilir hem de geç dönemde oluşabilecek kamburlaşma, duruş ve yürüyüş bozuklukları engellenebilir” dedi.

Covid-19 tedavisinde kullanılan kortizon ilaçlarının da osteoporoz gelişimini tetiklediğine işaret eten Dr. Döşoğlu, “Osteoporoz kırıkları, başlangıçta genellikle bir travma sonrası görülürken, ileri dönemde otururken, yatarken ve hatta dönerken bile oluşabiliyor” diye açıkladı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...