Prof. Dr. Özkan: Bütün virüsler birbirine karıştı

Düzenleyen:
Prof. Dr. Özkan: Bütün virüsler birbirine karıştı

SAĞLIK Haberleri

"Virüsler birbirine karıştı" diyen Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Varyantlar ikizlerde bile farklılık gösteriyor. Ayırt etmek için uğraşmayacağız, hepsinden korunmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, bazı durumlarda PCR testinin negatif çıkmasının koronavirüs olmadığı anlamına gelmediğini belirtti.

Delta, Omicron, Delmicron ve farklı varyantların tanımlandığını belirten Özkan "Bizi en çok düşündüren şey varyantın ölümcül olup olmaması. Aşılarımızı tamamlarsak daha rahat atlatıyoruz. Lütfen aşılarınızı tamamlayın. Maske, mesafe ve hijyen kurallarını unutmayın" dedi.

"İKİZLERDE BİLE FARKLI SEYREDEBİLİYOR"

"Açıkçası 2022 özellikle bahar dönemi için daha iyimserim" diyen Özkan, tedbirlere uyar ve aşılarımızı yaptırırsak sonucun güzel olacağını belirterek, "Hastalandığınızda grip mi koronavirüs mü olduğunuzu bilemiyorsunuz. Birbirine çok karıştı. Ayırt etmek için uğraşmayacağız, hepsinden korunacağız. Varyantların nasıl seyredeceğini kestiremiyoruz. Herkeste, hatta ikizlerde bile farklı seyredebiliyor" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...