Soğuk havada yüz felcine dikkat! Uzmanlar uyardı

Soğuk havada yüz felcine dikkat! Uzmanlar uyardı

SAĞLIK Haberleri

Havaların soğumasıyla yüz felci tehlikesine dikkat çeken uzmanlar, dışarı çıkmadan önce atkı, bere, kar maskesi gibi yüz ve baş bölgesini koruyan şeyler giyilmesi konusunda uyarıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Eskiler “ayağını sıcak tut başını serin” demişler ama bu içinde bulunduğumuz kış soğukları için geçerli değil. Soğuk havanın yüz felcine sebep olduğunu söyleyen uzmanlar, soğuk havada dışarı çıkarken yüzü ve başı sıcak tutacak şekilde giyinmek gerektiğine dikkat çekiyor. Yüz felcinin sebeplerinden birini yüz sinirinin tahriş olması şeklinde açıklayan Nöroloji Uzmanı Dr. Nurhan Şahinkaya, “Yüz felci çok farklı hastalıklara bağlı olarak da ortaya çıkabileceği gibi kış aylarında soğuk hava en önemli risk faktörüdür. Soğuk havaya çıkmadan önce atkı, bere, kar maskesi gibi yüz ve baş bölgesini koruyucu şeyler giyilmeli, araba kullanırken camlar açılmamalıdır” dedi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...