Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Kinder krizi büyüyor! Sürpriz yumurtaları üreten fabrika kapatıldı

Kinder krizi büyüyor! Sürpriz yumurtaları üreten fabrika kapatıldı
Fotoğraf Başlığı Kinder krizi büyüyor! Sürpriz yumurtalari üreten fabrika kapatildi

Avrupa’da birkaç ülkede salmonella salgını görülmüş, salgının Kinder Sürpriz yumurtalarıyla bağlantılı olabileceği nedeniyle yumurtalar toplatılmıştı. Öte yandan çikolata üreticisi Ferrero, uyarı olarak satılmayan bazı Kinder Sürpriz çikolataları geri çağırırken, alan kişilerin de tüketmemesi uyarısında bulunmuştu. Son olarak Belçika Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu (FAVV) , ürettiği Kinder çikolata ürünlerinde Salmonella bakterisi bulunan Ferrero şirketine ait fabrikayı geçici olarak kapattı.

Kaydet
a- | +A

Kinder Sürpriz yumurta krizi büyüyor. İtalya, Fransa ve Danirmarka gibi pek çok ülkede zararlı bakteriye rastlanması ülkeleri zor durumda bıraktı. Son olarak ise Belçika'da da bakteri tespit edildi. Bunun üzerine Kinder sürpriz yumurtalarının üretimi tamamen durdu ve Ferrero'nun fabrikalarına kapatma kararı geldi. Hollanda ve Belçika'yla, Arlon kentindeki Ferrero çikolata fabrikasında üretilen tüm ürünlerin toplatılmasına karar verildi.

GIDA GÜVENLİĞİ SAĞLANINCAYA KADAR KAPALI KALACAK

Ferrero’ya bir kötü haber Belçika Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu’ndan geldi. Kurum, 15 Aralık'ta tespit edilen bakteri konusunda resmi makamları bilgilendirmeyen Ferrero'nun ruhsatını askıya aldı. Belçika Federal Gıda Güvenliği Ajansı (FAVV), dün yayımladığı bir açıklamada, Arlon fabrikasında üretilen tüm ürünlerin toplatıldığını ve fabrikanın kapatıldığını açıkladı. FAVV, Ferrero firması tarafından sağlanan bilgilerin “eksik” olması nedeniyle böyle bir karar aldıklarını ve fabrikanın “gıda güvenliği kuralları ve gereklilikleri sağlanıncaya kadar” kapalı kalacağını duyurdu.

“VATANDAŞLARIN GÜVENLİĞİ GÖZ ARDI EDİLEMEZ”

Öte yandan Belçika Tarım Bakanı David Clarinval, konu ile ilgili bir açıklama yaparak, böyle kararların kolay alınmadığını, ancak şu anki durumunun bunu gerektirdiğini belirtti. Bakan ayrıca “Vatandaşlarımızın güvenliği hiçbir zaman göz ardı edilmez” şeklinde konuştu.

FERRERO FİRMASI ÖZÜR DİLEDİ

Ferrero firması ise bir bildiri yayımladı. Firma, salmonella vakalarının yoğunluğu için “içtenlikle özür dileğini” açıkladı. Açıklamada, “Tüm tüketicilerimiz ve ortaklarımızdan içtenlikle özür dilemek ve gıda güvenliği yetkililerine değerli kılavuzlukları için teşekkür etmek istiyoruz" cümleleri yer aldı.

BAKMADAN GEÇME
Aileler dikkat: Kinder Sürpriz yumurtadan salgın çıktı! Geri toplatılıyor, işte nedeni…
HABER

Aileler dikkat: Kinder Sürpriz yumurtadan salgın çıktı! Geri toplatılıyor, işte nedeni…

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Sağlık
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.