Bill Gates'ten çok konuşulacak DSÖ iddiası

Düzenleyen:
Bill Gates'ten çok konuşulacak DSÖ iddiası

SAĞLIK Haberleri

Dünyanın en zengin dördüncü insanı olan milyarder iş adamı Bill Gates, koronavirüsün başından beri en çok duyduğumuz kuruluş Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. “Şu anki DSÖ fonu pandemiler konusunda hiç de ciddi değil” diyen Gates DSÖ’nün 10’dan az çalışanı bulunduğunu iddia etti.

Dünya, 2019 yılından bu yana covid-19’un pençesinde. Milyonlarca insanın ölümüne yol açan koronavirüsü aşılar ve alınan önlemlerin yardımıyla yavaş yavaş geride bırakmaya hazırlanıyoruz.

Birçok ülkede artık sıkı önlemler kaldırılırken ve vaka sayıları günden güne azalırken Bill Gates’ten pandemi ve Dünya Sağlık Örgütü hakkında çarpıcı iddialar geldi.

“DSÖ’NÜN 10’DAN AZ ÇALIŞANI VAR”

Milyarder iş adamı, şu anda yeni ölümcül virüsleri araştıran kurum olan DSÖ’nün 10 kişiden az olduğunu iddia etti. Gates, üstelik bu insanların farklı faaliyetlerle de ilgilendiğini söyledi ve bu durumun büyük bir risk oluşturduğunu belirtti.

“MEVCUT PANDEMİ HALA BİR TEHDİT”

Bill Gates, İngiliz Financial Times gazetesine konuştu. Enfeksiyonu engelleyen daha uzun ömürlü aşılara acil ihtiyaç olduğunu savunan Gates, mevcut pandeminin hala bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Hala bu pandeminin daha bulaşıcı ve daha ölümcül olacak bir varyant oluşturma riski altındayız. Bu trajediyi göremememiz ve gerekli yatırımları yapmamamız bana çılgınca geliyor.”

“Bir Sonraki Pandemi Nasıl Önlenir?” adlı kitabı çok yakında çıkacak olan Gates, Birleşik Krallık'ın dış yardım finansmanına katkısını daha fazla azaltmayacağını umduğunu dile getirerek, eğer söz konusu yardım azalırsa, diğer ulusların kendi tasarruflarını yapmak zorunda kalacağını, bunun da küresel kamuoyunu tehlikeye atabileceğini öne sürdü.

"DAHA EN KÖTÜSÜNÜ GÖRMEDİK''

"Trajediyi göremememiz ve dünya vatandaşları adına bu yatırımları yapmamamız bana çılgınca geliyor. Hala bu pandeminin daha bulaşıcı ve daha ölümcül olacak bir varyant oluşturma riski altındayız" diyen Gates, "Kasvetin sesi olmak istemiyorum ancak en kötüsünü bile görmedik" diyerek uyardı.

DSÖ’den Bill Gates’e henüz bir cevap gelmedi.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...