Annesi balık yiyen bebeklerin IQ’ları daha yüksek çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Mail
Annesi balık yiyen bebeklerin IQ’ları daha yüksek çıktı

SAĞLIK Haberleri  / Daily Mail

İngiltere’de hükümet destekli bir araştırmada hamile kadınların haftada en az iki porsiyon balık yemesi gerektiği sonucuna ulaşıldı. Söz konusu çalışmada annesi balık yiyen bebeklerin IQ’ları daha yüksek çıktı.

Araştırmacılar, cıva oranı yüksek balık alımını sınırlamaya yönelik mevcut uyarıların da kafa karışıklığına sebep olduğunu ve bunun anne adaylarını uzun zincirli yağ asitleri, iyot, D vitamini ve selenyum gibi temel besinlerden mahrum bıraktığını ifade etti. Balık tüketiminden uzak durulmasının bebeklerin gelişimine zarar verme ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

Bristol Üniversitesi’ndeki araştırma 4.131 hamile kadının verileri alınarak yapıldı ve bunların yavruları tüm çocukları boyunca takip edildi. Araştırmada anne kanında ve göbek kordonu dokusunda cıva seviyeleri ölçüldü.

Analizlerde, annesi balık yiyen bebeklerde annedeki yüksek cıva seviyeleri ile bilişsel gelişim arasında ters bir bağlantı bulunamadı. Uzmanlar gıdadaki besinlerin metale karşı koruma sağladığına inanıyor.

NeuroToxicology dergisinde yazan çalışma ortak yazarı Dr. Caroline Taylor, “Annesi balık yiyen bebeklerin IQ’ları daha yüksek çıktı. Bunlar matematik imtihanlarında da daha iyi sonuçlar aldı” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...