Araştırmada ilginç sonuç: D vitamini takviyesi yaşlılarda kırıkları önlemede etkisiz

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Mail
Araştırmada ilginç sonuç: D vitamini takviyesi yaşlılarda kırıkları önlemede etkisiz

SAĞLIK Haberleri  / Daily Mail

ABD’de Harvard Tıp Okulu’ndaki araştırmacılar, yaş ortalaması 67 olan 26.000’den fazla kişinin yarısına D vitamini takviyeleri, diğer yarısına da plasebo verdi. 5 sene takip sonrasında her gün D vitamini takviyesi yapılanlarla diğerleri arasında kemik kırıklarının önlenmesi bakımından fazla bir fark görülmedi.

D vitamini alanlar arasında 12.927 katılımcıdan 769'unda kırık görüldü. Bu, %6’ya tekabül ediyor. Plasebo alan 12.944 kişideki kırık vakaları da 782. Bu da yine %6’lık bir oran.

Çalışmayı yöneten iskelet sağlığı uzmanı Dr. Meryl LeBoff, “D3 vitamini takviyesi, genel olarak sağlıklı orta yaştaki kişiler ve yaşlılarda plaseboya göre kırık riskinde kayda değer bir düşüşe yol açmadı” açıklamasını yaptı.

ARAŞTIRMA SONUCU DOKTOR TAVSİYESİYLE ÇELİŞİYOR

Araştırma sonucu, doktorların, kemiklerini kuvvetlendirmek üzere yaşlıların her gün D vitamini hapı almaları tavsiyesiyle çelişiyor. ABD’de 60 yaş üzerindekilerin üçte biri her gün D vitamini hapı alıyor. Bilim adamları, insanların gereksiz yere D vitaminine boğulmamaları gerektiğini ifade ettiler.

Osteoporoz (kemik erimesi) hastaları ise doğal olarak bu tavsiyenin dışında.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...