Araştırmada ilginç sonuç: Karantina Covid’den ölümleri önlemede etkisiz

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Araştırmada ilginç sonuç: Karantina Covid’den ölümleri önlemede etkisiz

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

İzole olmak ve hastalıktan korunmak için sınırların kapatılması ve uzaktan çalışma gibi alınan birçok önlemin koronavirüs nedeniyle yaşanan ölümleri etkilemediği yapılan araştırmada ortaya koyuldu.

Covid-19 salgını ilk ortaya çıktığında ABD ve Avrupa’da geniş kapsamlı karantinalar uygulandı. ABD’de Johns Hopkins Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, karantinanın Covid-19’dan ölümleri önlemede neredeyse hiç etkisinin olmadığı belirlendi. Araştırmacılar, 2020’deki karantinaların bu enfeksiyondan ölümleri sadece yüzde 0,2 oranında önlediğini ifade ettiler.

KARANTİNANIN COVİD-19 ÖLÜMLERİ ÜZERİNDE ETKİSİ YOK

Raporda, “Tecritler, okulların kapatılması, sınırların kapatılması ve toplantıların sınırlandırılmasının Covid-19 ölümleri üzerinde gözle görülür bir etkisi olduğuna dair hiçbir kanıt bulamadık" denildi. Araştırmada, karantinanın ekonomi üzerinde ise büyük tahribata yol açtığı, ayrıca sayısız sosyal hastalığa sebep olduğu savunuldu. Washington Times gazetesinde yayımlanan raporda, “Karantina iktisadi faaliyetlerin azalmasına, işsizliğin artmasına, eğitimin aksamasına, aile içi şiddete katkıda bulundu, siyasi huzursuzluklara yol açtı, liberal demokrasiyi baltaladı” ifadesini kullandılar. Araştırmacılar, fayda-maliyet hesaplaması yapıldığında “karantinalar reddedilmeli” sonucunun çıkacağını ifade etti. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...