Azo boyarlara dikkat! Velilere kanserojen kırtasiye uyarısı

Düzenleyen:
Azo boyarlara dikkat! Velilere kanserojen kırtasiye uyarısı

SAĞLIK Haberleri

Kırtasiye malzemelerinde bulunan kanserojen maddeler çocukların sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar, ebeveynleri okul malzemesi alışverişleri konusunda uyarıyor.

Esma Altın ANKARA

Okul malzemesi alışverişi için harekete geçen ebeveynlere, uzmanlardan 'kanserojen madde' uyarısı geliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökçe Can, kırtasiye alışverişlerinde ebeveynlerin daha çok boyasız, organik malzemelerden üretilmiş ürünleri tercih etmelerini tavsiye ediyor.

Kırtasiye malzemelerinde boya olarak kullanılan azo boyar maddelerinin çocuklara zararlarını anlatan Can "Bunların kullanıldığı ürünler özellikle çocukların en sık kullandığı, albenisi yüksek olan pastel boya, sulu boya, silgi, renkli kalemler gibi materyaller. Ürünlerin içerisinde azo boyarların olması ciddi toksik etkilereneden oluyor. Bu yüzden, aileler bu ürünleri alırken, içerisinde hiçbir şekilde azo boyar kullanılmayan ürünlere yönelmeliler" diye konuştu.

Can, aileleri, kırtasiye alışverişi yaparken mutlaka ürünlerin arkasında Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Avrupa Uygunluğu (CE) damgası bulunmasına dikkat etmeleri ve TSE damgası olmayan hiçbir kırtasiye malzemesi almamaları konusunda uyardı. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...