Bahar aylarını kabusa çeviren polen alerjisi çözümsüz değil! İşte saman nezlesinin doğal tedavi yöntemleri...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bahar aylarını kabusa çeviren polen alerjisi çözümsüz değil! İşte saman nezlesinin doğal tedavi yöntemleri...

SAĞLIK Haberleri

Bahar aylarıyla birlikte çiçeklerin açmasıyla havada dolaşan polenlerin miktarı da ciddi düzeyde artış gösterdi. Polenler, polen alerjisi olan kişiler için eziyete dönüşmüşken neyse ki alınabilecek doğal veya diğer tıbbi yöntemlerle, korunma biçimleriyle bahar alerjisinin etkileri azaltılabiliyor.

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte polenler ve buna bağlı olarak polene alerjisi olanlarda bahar alerjisi, saman nezlesi veya diğer adıyla polen alerjisi görünür olmaya başladı.

Neyse ki art arda gelen hapşırık, burun akıntıları, kaşıntı, göz kızarmalarıyla günlük yaşamın konforunu ciddi düzeyde bozan polen alerjisi bütünüyle çözümsüz değil.

POLEN ALERJİSİNİN NEDENİ VE BELİRTİLERİ

Polen alerjisi, havaların ısınması ve çiçeklerin açmasıyla birlikte özellikle açık havada salınan polenlerle beraber çok sayıda alerjene yatkınlığı bulunan bireyler başta olmak üzere kişileri etkileyen ve bağışıklık sisteminin polenlere verdiği alerjik bir reaksiyon olarak biliniyor.

Polenler üst solunum yolu mukozasıyla bireylere ulaştığından polen alerjisi olan kişilerde öncelikle ağız, burun ve gözler başta olmak üzere yakınmalar görülüyor. Hapşırık, göz sulanması, kulak kaşıntısı, gözaltı şişliği ve beraberinde yoğun bir şekilde öksürük görülebiliyor.

Polen alerjisi, astım ve alerji öyküsü olan kişilerde daha da şiddetli bir şekilde ortaya çıkıyor.

Bahar aylarını kabusa çeviren polen alerjisi çözümsüz değil! İşte saman nezlesinin doğal tedavi yöntemleri...

POLEN ALERJİSİ NASIL GEÇER?

İHA'da yer alan habere göre polen alerjisi tedavi yöntemleri arasında alerjinin şiddeti ve hastanın sağlık durumuna olan etkilerine göre çeşitli yöntemler uygulansa da bireylerin rahatsızlıkları başladığında kendilerince alabileceği ve alerjinin etkisini azaltabileceği kimi yöntemler de yer alıyor. Uzmanların tavsiyelerine göre bunlardan ilki polenlerin yoğun olduğu rüzgarlı havalarda pencereleri açık bırakmamak, bu havalarda dışarıda spor ve yürüyüş yapmamak ve kendilerini izole etmek. Burada kronik akciğer sorunları bulunan ve alerjiye yatkınlığı bulunan kişilerin özellikle korunması gerekli. Mevsim geçiş zamanında çamaşırları dışarıda kurutmaktan dahi imtina edip kapalı ortamlar ve ev içinde bulunmak gerekliliği de önem arz ediyor. Bununla beraber dışarı çıkarken maske takarak da polenlerden bir nebze korunabilmek mümkün oluyor.

POLEN ALERJİSİ İLACI

Polen alerjisi alınan önlemlere karşın geçmiyorsa bir uzman hekime başvurmakta yarar var. Hekimler tarafından hastanın kişisel sağlık durumu da dikkate alınarak basit anti alerjik ilaçlar veya burun spreyleriyle hastalığa ilk etapta çözüm bulunmaya çalışıldığı ifade ediliyor. Kişide semptomatik rahatlamalara sebep olan bu yöntemin etkili olduğu biliniyor.

Bahar aylarını kabusa çeviren polen alerjisi çözümsüz değil! İşte saman nezlesinin doğal tedavi yöntemleri...

BAHAR ALERJİSİ DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Bahar alerjisi doğal tedavi yöntemleri ile de alerjik reaksiyonları hafifletmek söz konusu olabiliyor. Kesin bir çözüm olmamakla birlikte eğer alerjik reaksiyonunuz yoksa bitkilerden ısırgan otunun günümüzde kapsülü veya taze yapraklarının kaynatılıp içilmesinin vücuttaki histamin salınımını azalttığı ve alerjik reaksiyon etkisini düşürmeye yardımcı olduğu söyleniyor.

Bahar alerjisinde oluşan burun akıntısı için ise yemeklerde çiğ veya birkaç diş ezilerek ve ardından kaynar suda karıştırıp buhar tedavisinde kullanılan sarımsak etkili olabiliyor.

Bununla beraber D vitamini eksikliği de alerjiyle yakından bağlantılı olabiliyor. Süt, ayran ve yumurta sarısı gibi ürünler D vitamini kazanmak açısından önemli gıdalar olarak önümüze çıkıyor.

Bütün bu doğal ve ilaç ile tedavilerin yanında yine en nihayetinde kişinin kendi sağlığını takip etmesi ve polenlerin arttığı bahar aylarında çiçeklerle, polenlerle maruziyetin azaltılması bir hayli önem taşıyor. Uygulanan doğal yöntemler ve korunma biçimlerinin etkili olmadığı durumlarda uzman bir hekime başvurmak da elzem durumda oluyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...