Bakan Koca’dan esprili MHRS uyarısı: İyileşince randevunuzu iptal edin ki, iyi olduğunuzu bilelim

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Koca’dan esprili MHRS uyarısı: İyileşince randevunuzu iptal edin ki, iyi olduğunuzu bilelim

Sağlık Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz ay 2 milyon 866 bin 7 kişinin, MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden randevu aldığı halde muayene olmaya gitmediğini açıklamıştı. Koca, yeni bir paylaşımda bulunarak esprili bir dille vatandaşlara uyarı yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS üzerinden alınan randevulara gitmeyen vatandaşları uyardı. Bakan Koca, iyileşenlerin randevusunu iptal etmesini rica etti. 

MHRS RANDEVULARIYLA İLGİLİ ÇAĞRI

Sosyal medyadan paylaşım yapan Koca, konuya mizahi yönden yaklaştı ve paylaşımında “MHRS üzerinden doktor randevusu aldıktan sonra şikayeti kalmayanlar… Randevunuzu iptal edin ki, iyi olduğunuzu biz de bilelim” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1597204795919847424

1 AYDA YAKLAŞIK 3 MİLYON KİŞİ RANDEVU ALIP GİTMEDİ

Hastane randevuları, Sağlık Bakanlığının Merkezî Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınıyor fakat boş bir doktor bulabilmek oldukça güç. Bakanlığın verilerine göre, Ekim ayında 17 milyon 99 bin 328 randevu vatandaşların hizmetine sunuldu. Bu ayda toplam 13 milyon 623 bin 42 randevu alındı, bunların 10 milyon 757 bin 35’i muayeneye dönüştü. Toplam 2 milyon 866 bin 7 kişi hastaneye gitmedi. Bu dönemde randevuya gitmeme oranı yüzde 21 olarak belirlendi.

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...