Başarılı organ nakli ameliyatlarına imza atan Prof. Dr. Alper Demirbaş hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Başarılı organ nakli ameliyatlarına imza atan Prof. Dr. Alper Demirbaş hayatını kaybetti

Sağlık Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Antalya'da sayısız organ nakli ve genel cerrahi ameliyatlarıyla adından söz ettiren Prof. Dr. Alper Demirbaş hayatını kaybetti. Akciğer kanserine yakalanan Demirbaş, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Binlerce hastanın hayatına dokunan ve başarılı organ nakli ameliyatlarıyla bilinen Prof. Dr. Alper Demirbaş hayatını kaybetti. 15 yıldır özel bir hastanede görev yapan ve en son geçtiğimiz yıl Ekim ayında Organ Nakli Merkezi Bölüm Başkanlığı görevinden ayrılan Prof. Dr. Alper Demirbaş’ın vefatı sevenlerini üzdü. 

AKCİĞER KANSERİ TEDAVİSİ GÖRÜYORDU

İstanbul'daki bir hastanede akciğer kanseri nedeniyle ameliyat olan Prof. Dr. Alper Demirbaş, enfeksiyon nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Yaklaşık 3 haftadır yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Demirbaş, tüm müdahalelere kurtarılamadı.

Demirbaş, 28 yıldır organ nakli, 36 yıldır da sayısız genel cerrahi ameliyatları gerçekleştiriyor, hastalarının sağlığına kavuşmasını sağlıyordu.

Demirbaş’ın son olarak geçtiğimiz hafta sağlıkta sosyal sorumluluk ödülüne layık görülmüştü.

ALPER DEMİRBAŞ KİMDİR?

7 Ağustos 1963 yılında Çorum'da dünyaya gelen Prof. Dr. Alper Demirbaş, 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1993 yılında Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda Uzmanlık, 1998 yılında Doçentlik ve 2004 yılında Profesörlük unvanlarını aldı.

Organ nakli, transplantasyon, böbrek nakli, karaciğer nakli gibi birçok alanda çalışmalar yapan Prof. Dr. Alper Demirbaş’ın American Society of Transplant Surgeons, Ulusal Cerrahi Derneği, Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği, Middle East Society for Organ Transplantation ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği üyelikleri bulunuyordu.

Türkiye’de ilk doku uyumsuz böbrek nakli, ilk kan grubu uyumsuz böbrek nakli, ilk böbrek-pankreas nakli programı ve Antalya’da ilk kadavra vericili ve canlı vericili karaciğer naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş, birçok böbrek nakli, karaciğer nakli ve pankreas nakli ameliyatı gerçekleştirdi.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...