Bu aralar bol bol yiyin! En zengin C vitamini kaynağı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bu aralar bol bol yiyin! En zengin C vitamini kaynağı

Sağlık Haberleri

Kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenme uyarısında bulunan Diyetisyen Gizem Güneş, C vitamini yönünden zengin sebzeler tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti. Güneş, en zengin C vitamini kaynaklarından biri olan kırmızıbiberin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini söyledi.

Diyetisyen Gizem Güneş, bağışıklığı güçlü tutmak için kırmızı- yeşil biber ve maydanoz tüketimine dikkat çekti. Söz konusu sebzelerin C vitamini içerdiğini ifade eden Güneş, günde 2 ve 2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini hatırlattı. 

KIRMIZIBİBERİ HER ÖĞÜNE EKLEYİN

Sağlıklı beslenme tavsiyelerinde bulunan Güneş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kış mevsimi geldi. Çevremizde çoğu insan hasta. Hastalıklardan korunmak için öncelikle beslenmemize bağışıklığımızı güçlü tutmalıyız. Kırmızıbiber çok fazla C vitamini içerir. Çok fazla C vitamini içerdiği için mutlaka öğünlerinize eklemeniz gereken sebzedir. Kırmızısı yeşil bibere oranla saha fazla C vitamini içerir. Dolayısıyla mutlaka sofralarınızda olsun.” 

Bol bol yeşil yapraklı sebzeler tüketilmesini öneren Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Yeşil yapraklı sebzelerden maydanoz, sofralarımıza eklememiz gereken bir sebze. Maydanoz da çok fazla C vitamini içerir. Bağışıklığımıza güçlendirmemize oldukça etkilidir. Maydanozu da mutlaka öğünlerimize ekliyoruz. Papatya çayı çoğumuzun rahatlatıcı etkisini bildiğimiz bir bitki. Bunun yanı sıra öksüren bağışıklığını güçlendirmek isteyen kişiler de gün içerisinde kullanabilir. Onun dışında portakal kivi gibi vitamini yüksek meyvelere herhangi bir sağlık sorunumuz yoksa yine öğünlerimizin arasına ekleyebiliriz, tabii ki porsiyon dahilinde. Sarımsak ve soğan bağışıklığı güçlendirmede çok önemli bir etken. Ama bunları çiğ yürütmekte fayda var. Soğanı salatalarımıza, sarımsağı da sebze yemeklerimize ekleyebiliriz. Su tüketimi önemli. Günde 2, 2,5 litre su içmeliyiz.”

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...