Canan Karatay öneriyor… İşte tembel bağırsakları coşturan besin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Canan Karatay öneriyor… İşte tembel bağırsakları coşturan besin

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Canan Karatay, kabızlığı anında geçiren besinleri tek tek açıkladı. İşte kabızlığa çare olan yiyecek ve içecekler…

Kabızlık, bağırsak hareketlerinde yavaşlama sonucu oluşuyor. Kabızlığa neden olan etkenler arasında yanlış beslenme yer alıyor. Peki, ama doğal yollarla kabızlığın tedavisi var mı? Sağlıkla ilgili açıklamalarıyla çok konuşulan ünlü profesör Canan Karatay, kabızlık tedavisi için doğal besinleri sıraladı.

TRT 1’in Youtube kanalına konuk olan Canan Karatay'a göre; kabızlık Türkiye'de gizli bir pandemi. Belirtileri ise şöyle:

“Kabızlık gizli bir pandemi gibi konuşulmuyor hiç. Doktor da sormaz, hasta da utanır söylemez. Kabızsanız bilin ki vücudun tüm enzimleri bozulmuş. Önemli olan büyük abdesti ıkınarak yapmamak. Eğer ıkınarak tuvalete çıkıyorsanız kabızlık başlamış demektir, bağırsaktaki ‘mikrobiyom’ denilen bakteriler yavaş yavaş yok olmaya başlamıştır. Kronik inflamasyon dediğimiz olay o zaman başlıyor ve bağışıklığı çökerten hastalıklar o zaman meydana geliyor.”

Karatay'a göre kabızlığın tedavisinde evinizden eksik etmemeniz gereken besinler var. İşte kabızlığa iyi gelen yiyecek ve içecekler…

KAYISI VE MÜRDÜM ERİĞİ

Kabızlığı mutlaka yiyeceklerle önlememiz lazım. Susuz ve tuzsuz kalırsak kabız oluruz. Potasyum ve magnezyum tuzları bağırsakların çalışması için çok önemlidir. Yiyeceklerde potasyumu yüksek olan kayısı, mürdüm eriği gibi meyveleri tüketin. 

Canan Karatay öneriyor… İşte tembel bağırsakları coşturan besin

TÜRK KAHVESİ

Kabızlığın doğal tedavisi için Türk kahvesi tüketin. Çarpıntı yapıyorsa miktarını abartmayın. Ancak bağırsaklar eğer tıkalıysa çarpıntı olur zaten. Kahve bağırsakları çalıştırır ama şekersiz, sade Türk kahvesi olacak. Zihni açar, dinçleştirir, gençleştirir, Parkinson’u önler. En yüksek antioksidandır. İster aç karnına ister tok karnına içebilirsiniz.
Ülkemizde çok çay tüketiliyor, çok çay içmek kabızlık yapar. Tabii ben çaya karşı değilim ama kabızsanız içmeyeceksiniz. 

KAYA TUZU 

Asıl tuz, kaya tuzudur, diğerleri endüstriyeldir. sofra tuzu zehirdir. İçinde aliminyum var, katkı maddeleri var. Kaya tuzundan korkmayın çünkü bolca mineral barındırıyor. Bağırsaklarınızın çalışması için de minerale ihtiyaç var. 

İNCİR

Sabah yenilen incir doktor görevi görüyor. Sabah aç karnına incir yiyin, üzerine kahve için. Bağırsaklarınız tıkır tıkır çalışır. Mevsiminde ilaçlanmamış incir yiyin.

Canan Karatay öneriyor… İşte tembel bağırsakları coşturan besin

SOĞUK SIKIM ZEYTİNYAĞI 

Kabızlığın doğal tedavisi için riviera değil, soğuk sıkım zeytinyağı için. İşlenmiş yağlar işlenmiş oldukları için çok tehlikeli. Soğuk sıkım zeytinyağ ise anne sütünün aynısı. Hiç korkmayın, zeytinyağı içerken midesi bulanan kişiler limon ile karıştırabilir. İçtikten sonra ağzınıza peynir atarsınız geçer, merak etmeyin.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...