Çocuk sahibi olanlar dikkat! Vitamin eksikliği, görme kaybına neden olabiliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çocuk sahibi olanlar dikkat! Vitamin eksikliği, görme kaybına neden olabiliyor

SAĞLIK Haberleri

Yetişkinlerin ihtiyaç duyduğu vitaminlerin, çocuklar tarafından farklı ünitelerde alınması gerekmektedir. Bazı içerikler vücut tarafından üretiliyorken bazı vitaminlerin ise mutlaka dışarıdan desteklenmesi gerekmektedir. Bu noktada devreye giren uzmanlar özellikle çocukların göz sağlıkları için A vitaminin bolca alınması gerektiğine dikkat çekti. İşte çocuklarda göz sağlığına ilişkin ayrıntılar…

Vücut sağlığının iyileştirilmesi ve korunması çoğunluk ile tüketilen sebze, meyve ve diğer içerikler ile ilişkilidir. Özellikle salgın dönemlerini en iyi şekilde geçirebilmek adına mevsiminde yenen sebze ve meyvelerin hayati önem taşıdığına dikkat çeken uzmanlar, bu sayede bağışıklık sisteminin güçlendirildiğini ve dolayısı ile de hastalıklara yakalanma riskinin düşürüldüğünü ifade etti.

Grip ve diğer enfeksiyonel hastalıklara yakalanma olasılıklarının beslenmeye bağlı olarak güçlendirilen bağışıklık sistemi ile düşürülebileceğini ifade eden uzmanlar, diğer organların fonksiyonlarının tam olarak yerine getirilebilmesi için de vitamin ağırlıklı beslenmenin oldukça önemli olduğunu belirtti. Bu noktada göz sağlığına dikkat çeken uzmanlar, özellikle çocukların göz sağlıkları için A vitamini tüketiminin hayati önem taşıdığını vurguladı. Yapılan araştırmaların sonuçlarını değerlendiren ve bu doğrultuda da kamuoyunu bilgilendiren uzmanlar, A vitamini eksikliğinden ötürü her sene 250- 500 bin aralığında çocuğun kör olduğunu ve görme yetisini kaybeden çocukların bir yıl içerisinde vefat ettiklerini açıkladı.

Çocuk sahibi olanlar dikkat! Vitamin eksikliği, görme kaybına neden olabiliyor

A VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ HANGİ RAHATSIZLIKLARA SEBEP OLIR?

Her yaştan kişinin göz sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahip olan A vitamini, özellikle çocuklarda hayati öneme sahiptir. Bu noktada A vitamini eksikliğine ilişkin birtakım bilimsel araştırmalar yürüten uzmanlar, vitaminin vücutta yeterli düzeyde bulunmaması durumunda ortaya çıkan bazı hastalıkları ve diğer olumsuz durumları şu şekilde sıraladı:

  • Görme bozuklukları, saç ve tırnaklarda güçsüzlük, ciltte kuruluk, bağışıklığın düşmesine bağlı olarak halsizlik, dudaklarda yara, dilde kızarıklık, kan miktarında düşüş, enfeksiyon, göz yaşı üretiminin azalmasına bağlı olarak göz kuruluğu.

A VİTAMİNİ YÖNÜNDEN ZENGİN OLAN BESİNLER

A vitamini ihtiyacının meyve ve sebzelerden karşılanabileceğini belirten uzmanlar, ilgili vitamin bakımından zengin olan besinleri şu şekilde sıraladı:

  • Yoğurt, balık yağı, süt, peynir, maydanoz, ıspanak, mercimek, pırasa, yumurta, biber, karpuz, kavun, kabak, pazı, havuç, bezelye, patates, brokoli.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...