Çocukların bağışıklığını zırh gibi koruyor! Yoğurt ile karıştırıldığında etkisi inanılmaz

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Çocukların bağışıklığını zırh gibi koruyor! Yoğurt ile karıştırıldığında etkisi inanılmaz

Sağlık Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son dönemlerin popüler takviye gıdaları arasında yer alan arı ekmeği, doğal vitamin ve mineral deposu. Bilimsel araştırmalar arı ekmeğinin çocukların büyüme ve gelişmesinde faydalı olduğunu gösteriyor. Uzmanlar ise arı ekmeğinin doğal bağışıklık güçlendirici etkisini vurguluyor.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır, çocukların doğal probiyotikle beslenmesinin önemine dikkat çekerek, "Annelere tavsiyem, çocuklarına günde 1 tatlı kaşığı Anadolu arı ekmeği yoğurt ile verilmelidir" dedi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır ise arı ekmeğinin bebek bağırsak, alerji, astım gibi sorunlar açısından kritik öneme sahip olduğunu söyledi.

SAĞLIKLI BÜYÜME VE GELİŞMEYE DESTEK

Probiyotik mikroorganizma tüketiminin çocuklarda solunum ve diş çürümesi enfeksiyonları, bebeklerde atopik dermatit (egzama) ve çocukların kemik yoğunluğunu iyileştirmeye yardımcı olduğunu aktaran Dr. Elif Pınar Çakır, şöyle konuştu:

“Çocukların doğal fermente gıdalardan zengin beslenmesi, sağlıklı büyüme ve gelişme açısından önemlidir. Yoğurt, arı ekmeği gibi doğal probiyotik kaynaklarının çocukların beslenme düzenine eklemesini tavsiye ediyorum. Annelere tavsiyem, çocuklarına günde 1 tatlı kaşığı Anadolu arı ekmeğini yoğurt ile verilmelidir” dedi.

Çocukların bağışıklığını zırh gibi koruyor! Yoğurt ile karıştırıldığında etkisi inanılmaz

DEMİR VE ÇİNKO AÇISINDAN ZENGİN

Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı ise doğal probiyotikler arasında yer alan arı ekmeği hakkında şu bilgileri paylaştı: 

-Arı ekmeği kovanda üretilirken polen, bal ve diğer arı salgıları ile karıştırılır ve laktik asit fermentasyonuna bırakılır. Bu karışım, farklı enzim, mikroorganizma, nem ve sıcaklığın etkisiyle kimyasal değişikliğe maruz kalır. Karışım yaklaşık iki hafta içerisinde arı ekmeğine dönüşür ve doğal fermente bir ürün olan arı ekmeği kovan içinde, petek gözlerinde depolanır. 

-Yapılan araştırmalar, Anadolu arı ekmeğinin Lactobacillus ve Bacillus türü probiyotik mikroorganizmaları doğal olarak içerdiğini gösterir. Probiyotik mikroorganizmalar, sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.

- Yapılan bir çalışmada, arı ekmeğinin biyoyararlanımı, toplam antioksidan kapasitesi, fenolik ve flavonoid içeriği değerlendirilmiştir. Çalışmanın sonuçları literatürde araştırmalarıyla karşılaştırılmıştır. Anadolu arı ekmeğinin yüksek antioksidan içeriğine ve özellikle karbonhidrat, demir ve çinko açısından, yüksek besin değerine sahip olduğu sonucuna varılmıştır. 

-Araştırmacılar, Anadolu arı ekmeğinin karbonhidrat, protein, lif, demir ve çinko içeriği bakımından zengin ve yüksek antioksidan kapasitesine sahip doğal bir arı ürünü olduğunu bildirmişlerdir.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...