Diyette lahmacun yenir mi, lahmacun kilo aldırır mı?

Kilo vermek isteyen fakat diyet yaptığı için lahmacun yemekte tereddüt yaşayanlar “Diyette lahmacun yenir mi?”, “Lahmacun yemek kilo aldırır mı?” gibi soruların cevabını merak ediyor. İşte bu soruların cevapları ve diyet lahmacun tarifi...
Kilo verme süreci sabır ve emek gerektirir. Ancak bu süreçte insanlar bazı yiyeceklerden mahrum kalacağını düşünür. Oysaki diyet listesi sevilen yiyecekleri komple hayatımızdan çıkaracağımız anlamına gelmez. Diyet yaparken lahmacun dahil sevdiğiniz tüm yiyecekleri ölçüsünü kaçırmadan gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
BİR LAHMACUN KAÇ KALORİDİR?
Bir lahmacun ortalama 250 kalori civarındadır. Diyet yapanların günlük ortalama 2000 kalori alabileceğini düşünürsek diyette lahmacun yenebilir. Ancak lahmacun sindirimi zor bir besin olduğundan yanında bol yeşillik ve ayranla tüketilmelidir.
DİYET YAPAN BİRİ LAHMACUN YİYEBİLİR Mİ?
- Diyette lahmacun yerken akşam saatlerine bırakmamaya, gündüz tüketmeye özen göstermelisiniz. Bu sayede gün içinde aldığınız kaloriyi yakmaya fırsatınız olacaktır.
- Lahmacunun yanında tüketeceğiniz roka, maydanoz, kıvırcık gibi besinler sindirimi kolaylaştıracak, kalori yakımını hızlandıracaktır.
- Diyette lahmacunun yanına asitli içecekler yerine ayran tercih edebilirsiniz. Protein deposu ayran, tokluk sürenizi uzatacaktır.
- İki haftada bir gündüz öğününde, yanında bol yeşillik ve ayranla bir adet lahmacunu gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Yedikten sonra midenizde şişkinlik hissederseniz, bu durumu geçirmek için maden suyuna birkaç damla limon ilave edip içebilirsiniz.
Yani kısacası diyet yapanlar lahmacun yiyebilir, buna engel hiçbir durum yoktur. Diyette lahmacun yemek için tek şart, ideal miktarda tüketmek ve ölçüye dikkat etmektir. Lahmacun yediğiniz gün diğer öğünlerinizde kısıtlama yaparak gün içinde aldığınız kaloriyi dengeleyebilirsiniz.

DİYET LAHMACUN TARİFİ
MALZEMELER
Hamuru için:
1 bardak ılık su
3 su bardağı tam buğday unu
1 silme çay kaşığı tuz
İç harcı için:
1 adet domates
250 gram kıyma
1adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
1-2 çay kaşığı zeytinyağı
Damak zevkinize göre baharat
YAPILIŞI
- Ilık suyu geniş bir kaba koyun. İçine tuz ekleyin. Azar azar un ilave ederek yoğurun. Orta sertlikte bir hamur elde ettikten sonra dinlenmeye alın. Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölün, bezeleri de 5 dakika üzeri kapalı şekilde dinlenmeye bırakın.
- Diğer yanda iç harcı hazırlamak için zeytinyağında soğan ve kıymayı kavurun, küçük küçük doğradığınız domatesi ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave edin.
- Hamurları mümkün olduğunca ince açın. Üzerlerine hazırladığınız harçtan yayın. Ardından teker teker yağlı kağıt üzerine alıp önceden ısıtılan fırında 180 derecede 7-8 dakika pişirin.