Doktorları bile şaşırttı: Damarı karpuz kadar büyüdü

Düzenleyen:
Doktorları bile şaşırttı: Damarı karpuz kadar büyüdü

SAĞLIK Haberleri

Kahramanmaraş’ta karnındaki şişlik nedeniyle hastaneye başvuran yaşlı adam, hayatını şokunu yaşadı. Doktorlar, 3 santimetre olması gereken ana aort damarının 15 santime kadar genişlediğini bildirdi. Acilen ameliyata alınan 85 yaşındaki adam sağlığına kavuştu.

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde ikamet eden 85 yaşındaki Fahri Kılınç, yaklaşık 4 yıldır karın ağrısı çekiyordu. Karnında da şişlik mevcuttu. Hastaneye başvuran Kılınç’ı doktorlar muayene etti. Tetkikler sonunda yaşlı adamın 3 santimetre çapında olması gereken ana aort damarının 15 santimetre çapında büyüdüğü ortaya çıktı. Ameliyata alınan yaşlı adamın yapılan kapalı operasyon sonrası damarı normal çapa indirildi.

KAPALI YÖNTEMLE AMELİYAT EDİLDİ

Operasyon hakkında bilgi veren Dr. Mehmet Kirişçi, şunları söyledi:

“Çektiğimiz filmler sonucu amcamızın karnındaki ana aort damarının ciddi oranda balonlaştığını gördük. Normalde olması gereken 2-3 santimlik damar çapının 15 santimetre çapına ulaştığı ve damar duvarını da incelenerek her an patlayacak pozisyonda olduğunu gördük. Bu durumu hastamıza ve yakınlarımıza ifade ettik ve tedaviye başladık. Genişleyen damarın tamir kısmı açık ameliyat şeklinde yapılması ölüm riskli bir ameliyattı. Yaptığımız değerlendirmeler sonunda hastayı kapalı yöntemle zorda olsa operasyona aldık.”

Doktorları bile şaşırttı: Damarı karpuz kadar büyüdü

DAMARI KARPUZ BÜYÜKLÜĞÜNDEYDİ

Kılınç'ın karnındaki damarın karpuz büyüklüğünde olduğunu söyleyen Dr. Kirişçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Normal şartlarda bu çap oluşana kadar ölümle sonuçlanabilirdi. Nihayetinde biz, hastamızın kasığından girerek anjyo-greft ile özel olarak getirttiğimiz stent-greft ile kapattık ve orada balonlaşan damarı tamamen kapattık. İşlem sonrası hastamızın var olan şikayetleri geriledi. Balonlaşan damarın kanlanması da kapandı ve oradaki anevrizmatik yapıyı ortadan kaldırmış olduk. Hastamız gayet konforlu ve taburcu noktasına geldi. Yani damarı balon gibi düşünelim ve büyüdükçe patlama riski artar. Yani damar standardın üzerinden yaklaşık 10 santimetre büyümüş. Eğer buraya gelmeseydi ölümle sonuçlanabilirdi.”

Hasta Fahri Kılınç ise “Karnımda şişlik vardı ve onun ağrısından duramıyordum. Şu anki durumum gayet iyi” dedi.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...