Elektronik sigara beyin gelişimini olumsuz etkiliyor

Elektronik sigara beyin gelişimini olumsuz etkiliyor

SAĞLIK Haberleri

Türk Toraks Derneği Tütün Çalışma Grubunun hazırladığı raporda masum gibi gösterilen elektronik sigaranın gençler üzerinde büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekildi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Sekreteri Dr. Pelin Duru Çetinkaya e-Sigara kullanımının gençler arasında yaygınlaştığını söyleyerek “Dünya genelinde her 5 çocuk veya ergenden 1’i nikotin içeren elektronik sigarayı en az bir kere deniyor” dedi. Elektronik sigara ve ısıtılmış tütün ürünlerinin içeriğinde cıva, krom, kurşun gibi son derece zehirli maddelerin bulunduğunu ifade eden Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Elif Dağlı da “Isıtılmış tütün ürünleri tüm tütün ürünleri gibi toksiktir ve kanserojenler içerir” açıklamasını yaptı. Türk TORAKS Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Bahriye Oya İtil e-Sigara’ya pasif maruziyetin bile çocuklarda davranış değişikliğine yol açtığını belirterek “Deneysel çalışmalarda beyin gelişimine olumsuz etkisi olduğu ve annenin e-Sigara içmesinin çocukta kişilik değişikliğine yol açabileceği bildirilmiştir” dedi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...