Engellilerin hayat kalitesini artıracak yeni adımlar yolda

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Engellilerin hayat kalitesini artıracak yeni adımlar yolda

SAĞLIK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Hükûmet, başta eğitim, bakım ve istihdam olmak üzere engellilere sunduğu hizmetleri iyileştirmek ve daha da kaliteli hâle getirerek engellilerin toplumsal hayata katılımını artırmak için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Engellilerin aldığı hizmeti daha kaliteli hale getirmek amacıyla yeni adımlar atmaya hazırlanılıyor. Bu kapsamda, engellilere yönelik gündüzlü bakım evleri daha da etkinleştirilerek yeni bakım ve rehabilitasyon merkezleri hizmete açılacak. Kurumlar arası koordinasyon geliştirilerek Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurul toplantıları yapılacak. Her engelli bireyin farklı bakım ihtiyacı olduğu gözetilerek bireysel bakım planı hazırlanacak.

İstihdama yönelik çalışmalar da hız kazanacak. Bu doğrultuda, engelli kontenjanı doluluk oranını artırmaya yönelik çalışmalar devam edecek. Engellilerin iş gücü piyasasına uyumunu artırmak için kendi işini kurma hibe projeleri başvuru sürecinde tanıtım ve danışmanlık faaliyetleri yürütülecek. İş kolu düzeyinde ihtiyaçları karşılamak amacıyla 120 bin engelliye danışmanlık hizmeti sunulacak. Yine iş gücü piyasasından gelen talepler doğrultusunda en az 300 engelli vatandaşın işbaşı eğitim programlarından yararlanması sağlanacak.

Engelli bireylere ilişkin verilerin toplanması ve engelli kadınlar ile kız çocuklarını da kapsayan Ulusal Engelli Veri Tabanındaki veriler analiz edilerek Türkiye Engelli Profili Raporu hazırlanacak.

Öte yandan Engellilere evde bakım hizmeti sunan ve herhangi bir sosyal güvenliğe veya istihdam imkânına sahip olmayan kişilerin sosyal güvenlik sistemine dâhil edilerek evde istihdamın desteklenmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda, evde bakım yardımından yararlananların kısmi zamanlı sigorta kapsamına alınmasına ilişkin çalışmaları destekleyecek çalıştay düzenlenecek.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...