Ergen kızlar sosyal medya depresyonunda

- Güncelleme:
Ergen kızlar sosyal medya depresyonunda

SAĞLIK Haberleri

Üsküdar Üniversitesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’ne onur konuğu olarak katılan Harvard Üniversitesinden Prof. Dr. Howard Gardner, sosyal medya yüzünden depresyona giren gençlerin oranında büyük artış olduğunu söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Sosyal medyanın ergenlik döneminde duyguları değişen ve daha çekingen olan gençleri yalnızlaştırdığını ifade eden Prof. Dr. Gardner  “Bu kadar bilgisayar sistemlerinin tahakküm ettiği dünyada ABD’de en çok depresyonda olanlar 12-15 yaş arasındaki kızlar. Daha sonra aynı yaştaki erkek çocuklar geliyor. Bunlar genç insanlar ve depresyonun önde gelen sebebi pandemi ve sosyal medya. İçinde bulunduğumuz çağ genç kızlar için o kadar zor ki,  sürekli olarak kendilerini sosyal medyada birileriyle belki ‘mükemmel’ kızlarla kıyaslıyorlar” dedi.

Gelecekteki nesillerin sosyal ilişkilerinin zayıf olması sebebiyle daha yoğun ruhsal sıkıntılar yaşayacağına da işaret eden Prof. Dr. Gardner “İnsanlık binlerce yıldır ‘nasıl daha iyi insan olunur’ sorusunun cevabını arıyor ve bu yönünü geliştirmeye çalışıyor. Ancak bilgisayar oyunlarının ve Metaverse’e maruz kalmanın sonucu gelecekte insanlar için insan kalmak yani iyi şeyler yapmak çok da kolay olmayacak” açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...