Eris varyantından korunma önerileri… Nasıl beslenmeliyiz?

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Eris varyantından korunma önerileri… Nasıl beslenmeliyiz?

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

Diyetisyen Gizem Güneş, tüm dünyada etkisini göstermeye başlayan ve Türkiye’de de hızlı yayılan Eris varyantından korunmaya yönelik beslenme tavsiyelerinde bulundu.

Eris varyantında vaka sayıları artarken, yeni varyanttan korunmak için beslenme düzeninde dikkat edilmesi gereken kurallar her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Diyetisyen Gizem Güneş, beslenmenin önemine dikkat çekti.

BOL BOL C VİTAMİNİ TÜKETİLMELİ

Turunçgillerin C vitamini açısından yüksek olduğunu söyleyen Güneş, şu açıklamayı yaptı:

”Öncelikle turunçgiller önem taşıyor. C vitamini açısından oldukça yüksek. Portakal, mandalina gibi besinleri sofranızdan eksik etmiyoruz. Ispanak, roka gibi A, C vitamini yüksek lif başkanından yüksek besinleri sofralarımız ekliyoruz. Tüm bunların yanında sarımsak anti bakteriyel hem de antiviral olduğu için bağışıklığı güçlendirecek etkisi var” dedi.

SARIMSAK, ZENCEFİL, YOĞURT…

Güneş açıklamasında ayrıca yemeklere sarımsak eklenmesi gerektiğini tavsiye etti, zencefilin de bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli olduğu şu sözlerle dile getirdi:

-Bu virüslere karşı bağışıklığımızı güçlendirmemiz lazım biliyorsunuz. Öncelikle beslenmede turunçgiller önem taşıyor. C vitamini açısından oldukça yüksek. Portakal mandalina gibi besinleri sofranızdan eksik etmiyoruz. Ispanak, roka gibi A, C vitamini yüksek lif başkanından yüksek besinleri sofralarımız ekliyoruz. 

-Tüm bunların yanında sarımsak anti bakteriyel hem de antiviral olduğu için bağışıklığı güçlendirecek etkisi var. Yemeklerimize mutlaka sarımsak takviyesi yapmamız gerekiyor. 

-Zencefil bağışık güçlendirme de çok önemli. Zencefili de sofralarınıza ekleyebilirsiniz. 

-Sofralarınızın vazgeçilmezi yoğurt. Yoğurt probiyotik kaynağı, bağırsaklarımızın güçlenmesi demek. O yüzden yoğurdu da sofralarımızdan eksik etmiyoruz. Bu besinler dengeli diyetin parçası olduğu zaman bağışıklığımızı güçlendirebilir. Sağlıklı bir beslenme programını oluşturmamız ve sağlıklı yaşama bu besinleri de ekleyerek öğünlerimizi zenginleştirmemiz gerekiyor.”

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...