Etten fazla protein içeriyor! Kansere kalkan, kötü kolesterole düşman…

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Etten fazla protein içeriyor! Kansere kalkan, kötü kolesterole düşman…

SAĞLIK Haberleri

İster tek başına bir öğün olabilecek kadar doyurucu, ister yemeklerin yanında şahane bir eşlikçi. Etten fazla protein içeren bu baklagil, özellikle son dönemlerde adından söz ettiriyor. Üstelik kanserden koruyor, kötü kolesterolü düşürüyor. İşte maş fasulyesinin faydaları…

Maş fasulyesi en iyi bitki bazlı protein kaynaklarından biri… Esansiyel amino asitler, antioksidanlar ve ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilecek besinler açısından zengin.

KRONİK HASTALIK RİSKİNİ AZALTIYOR

Maş fasulyesi inanılmaz derecede çok yönlü ve genellikle salatalarda, çorbalarda kullanılabilir. Besin değeri yüksek ve birçok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor.

Yüksek antioksidan düzeyleri kronik hastalık riskini azaltabilir. Maş fasulyesi; fenolik asitler, flavonoidler gibi birçok sağlıklı antioksidan içerir.

Antioksidanlar, serbest radikaller olarak bilinen potansiyel zararlı molekülleri etkisiz hale getirmeye yardımcı olur. Yüksek miktarlarda, serbest radikaller hücresel bileşenlerle etkileşime girebilir ve hasara yol açabilir. Bu hasar kronik enflamasyon, kalp hastalığı, kanserler ve diğer hastalıklarla da bağlantılı.

Etten fazla protein içeriyor! Kansere kalkan, kötü kolesterole düşman…

KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR

Kötü kolesterol (LDL) seviyelerini düşürerek kalp hastalığı riskini azaltabilir. Yüksek kolesterol, özellikle de kötü kolesterol, kalp hastalığı riskinizi artırabilir.

Araştırmalar da maş fasulyesinin LDL kolesterolü düşürebilecek özelliklere sahip olabileceğini gösterir.

Tedavi edilmezse, yüksek kan şekeri ciddi bir sağlık sorunu olabilir. Diyabetin ana özelliğidir ve bir dizi kronik hastalıkla da bağlantılıdır. Bu nedenle sağlık uzmanları, insanları kan şekerini sağlıklı sınırlar içinde tutmaları konusunda uyarır.

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUYOR

Maş fasulyesi, kan şekeri seviyelerini düşük tutmaya yardımcı olan çeşitli özelliklere sahiptir. Kan dolaşımını ve şeker salınımını yavaşlatmaya yardımcı olan lif ve protein bakımından zengindir.

Maş fasulyesinin lif ve protein bakımından yüksek olması kilo vermenize yardımcı olabilir.

Araştırmalar, lif ve proteinin açlık hormonlarını baskılayabildiğini göstermiştir. İştahınızı keserek, kalori alımınızı azaltmaya yardımcı olabilirler, bu da kilo kaybına yardımcı olur.

Etten fazla protein içeriyor! Kansere kalkan, kötü kolesterole düşman…

KANSERDEN KORUYOR

Maş fasulyesi, enerji seviyelerini iyileştirir. Enerji üretimi için önemli bir besin olan iyi bir protein kaynağıdır. Ayrıca enerji metabolizmasında yer alan B vitaminleri için iyi bir kaynaktır.

Maş fasulyesi, kansere karşı koruyucudur. Hücreleri hasardan korumaya yardımcı olabilecek antioksidanlar içerir. Bazı çalışmalar, maş fasulyesinin kanseri önlemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir, ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Derleyen: Turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...