Formunu korumak isteyenler dikkat! Uykusuzluk kilo aldırıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Formunu korumak isteyenler dikkat! Uykusuzluk  kilo aldırıyor

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yetersiz uykunun kilo artışına sebep olduğunu söylen uzmanlar, uykunun vücuttaki yağlanma ile ilişkisi olduğunu vurguluyor.

Vücudun günde 7-8 saat uykuya ihtiyacı olduğunu belirten Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Turanlı yetersiz uykunun büyüme hormonu salınımını olumsuz etkileyerek protein sentezini ve dolayısıyla kas yapısını bozduğuna işaret ederek “Yeteri kadar uyumamak kortizol seviyesinde artışa sebep olabilir. Yapılan bilimsel çalışmalarda; kortizol düzeyi yüksekliği obezite, insülin direnci ve vücut yağ oranı artışıyla ilişkilendirilmiştir. Kaliteli uyku mutluluk ve dinlenmiş bir vücutla güne daha enerjik başlanmasını sağladığından bu da egzersiz yapma performansını artırır. Aynı zamanda iştahın kontrol altına alınmasını kolaylaştırır ve fazla yemeyi engeller” dedi.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...