Gazze'ye gemi hastane göndermeye hazırız

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Gazze'ye gemi hastane göndermeye hazırız

SAĞLIK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye’nin Gazze’ye sağlık yardımı götürülmesi konusunda kararlı olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uluslararası sağlık örgütleri ile görüşmelerin devam ettiğini ve sahra hastanesi ile “yüzen hastane” konusunda da çalışmaların sürdüğünü bildirdi

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Gazze’de el-Ehli Arab Hastanesine yapılan insanlık dışı saldırının ardından Dünya Sağlık Örgütünün en üst yöneticileri dâhil olmak üzere birçok ülkenin sağlık bakanları ile görüşmeler yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu çabaların kararlılıkla devam ettiğini belirterek “Türkiye olarak, bölgeye gemi hastane göndermeye, Gazze’de ya da Refah Sınır Kapısı’na yakın noktalarda sahra hastaneleri kurmaya, Filistinli kardeşlerimize bunlar aracılığıyla sağlık hizmeti sunmaya hazırız. Bu şartlarda, Filistinli kardeşlerimiz için yapacağımız her şey bizim için kutsal görevdir. Her türlü diplomatik zorluklara rağmen Türkiye; bebeklerin, masum insanların yanında olmaya devam edecektir” dedi.

İNSAN VİCDANINDA BİR YIKIM

İstanbul da düzenlenen ve 21 ülkenin sağlık bakanları ve bakan yardımcılarının katıldığı “9. Türk Tıp Dünyası Kurultayının açılışında konuşan Bakan Koca, tüm insanlığın gündeminde ilk sırada yer alması gereken Gazze’deki insanlık dışı saldırılara dünyanın duyarsız kaldığını belirterek “El-Ehli Arab Hastanesine yapılan saldırıyı bir hekim olarak “insan vicdanında bir yıkım” olarak değerlendiriyorum. Bu saldırılar karşısında, imkân dairesinde olduğu hâlde yapılacak her şeyi yapmak için harekete geçmemek mümkün değildir. Hasta ve masum insanların çaresizliği bize büyük görev yüklüyor. Her türlü diplomatik zorluklara rağmen Türkiye; bebeklerin, masum insanların yanında olmaya devam edecektir” diye konuştu.

TÜRK TIP DÜNYASI İSTANBUL'DA BULUŞTU

İlki 2014 yılında düzenlenen 9. Türk Tıp Dünyası Kurultayına; Arnavutluk, Azerbaycan, Çad, Gambiya, Gürcistan, Irak, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuzey Makedonya, Kuveyt, Küba, Libya, Mısır, Namibya, Özbekistan, Sierra Leone, Somali, Türkmenistan, Venezuela, Yemen’den Bakan, Bakan Yardımcıları ile üst düzey bürokratların yanı sıra, yurt dışında alanında uzman bilim insanları, bünyesinde “Teknokent” barındıran üniversitelerin rektörleri, yurt içinden bilim insanlarımız ile öğrenciler katılıyor. Bu yıl ki konusu “Sağlıkta Yapay Zekâ” olan kurultayın açılış töreninde konuşan yabancı bakanlar, Türkiye’nin sağlıkta lider ülkelerden biri olduğunu ve başta Covid-19 salgını olmak üzere, afetlerin ülkelerin birlikte çalışması gerektiğini ortaya koyduğuna vurgu yaptı.

Gazze'ye gemi hastane göndermeye hazırız

GURBETTEKİ BİLİM ADAMLARIMIZ DA KURULTAY'DA

Bu yılki konusu yapay zekâ olan kurultaya, yurt dışında yaşayan çok sayıda Türk araştırmacı da katılarak çalışma alanları ile ilgili sunumlar yapacak. Toplantı, Türk araştırmacılarla Türkiye’de sağlık alanında bilimsel çalışmalar yürüten araştırmacılar arasında bilimsel bağlantılar kurmayı amaçlıyor. Kurultay boyunca “Sağlıkta Yapay Zekâ” ana teması altında yapay zekâ tabanlı tıbbi görüntü işleme, bilgisayar destekli tanı, tıbbi robotik, genomik, nörobilimler, klinik, ilaç keşfi ve ilgili alanlarda yapılan bilimsel çalışmalar sunulacak.

AZİZ SANCAR BİLİM ÖDÜLÜ PROF. DR. ÖMER ÖZKAN’IN OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bir video ile katılım sağladığı açılış töreninde Aziz Sancar Bilim Ödülleri de sahiplerini buldu. Büyük ödül organ nakli konusundaki çalışmaları sebebiyle Akdeniz Üniversitesinden Prof. Dr. Ömer Özkan’a verildi. Ayrıca Drexel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Onaral, Erciyes Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Nuri Ertaş, Koç Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Levent Beker, İhsan Doğramacı Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Serkan Belkaya, Sağlık Bilimleri Üniversitesinden Doç. Dr. Neslihan Üstündağ Okur, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mert Gür, alanlarında yaptıkları önemli çalışmalara istinaden Aziz Sancar Bilim ve Hizmet ödülleri ve TÜSEB Teşvik ödüllerine layık görüldü.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...